Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Rudi Bjørn Rasmussen

Rudi Bjørn Rasmussen

Kommentarer

Re: Jeg er ikke astronom men vil

Måske lidt off topic, med flere af de såkaldte hobby- og amatørastronomer bidrager skam også til videnskaben, det er ikke bare sjov og pretty-pictures det hele... Iøvrigt skal vi værne om den smukke stjernehimmel, det er jo globalt disse satellitter bliver synlige.

7. jun 2019 10:32Sværme af SpaceX-satellitter ødelægger astronomers observationer

Ja, det er helt galt. Jeg

Ja, det er helt galt. Jeg håber dæleme dette projekt stoppes. Os amatør astronomer er heller ikke begejstrede over +10k ekstra satellitter!!! Heller ikke selvom de kun er synlige et stykke tid efter solnedgang og før solopgang. https://www.astronet.dk/forum/viewtopic.ph... https://www.astronet.d...

6. jun 2019 15:20Sværme af SpaceX-satellitter ødelægger astronomers observationer

Øv, en trist nyhed. Og som

Øv, en trist nyhed. Og som Mogens Kjær, er jeg glad for, at du har gjort alt research og formidler det på en let forståelig måde. Bliver der forsket videre med protonstråle/protonaccelerator ideen?

5. jun 2019 10:18Atomkraft er svært

Hvor skal energien så komme fra?

Man kan vel ikke bare lige lukke for olien og så lade Danmark køre videre som før? Den manglende energi skal jo erstattes og ikke af olie/kul/gas energi. Det tager også rigtig lang tid at bygge et A-kraft værk. Måske skulle man seriøst overveje denne mulighed: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klim...

26. apr 2019 20:13Luk & Sluk Nordsøolien

Spændende læsning

Glæder mig til at høre flere dybdegående forklaringer, på den AO som du deltager i. Med hvad og hvordan korrigerer man - med en eller flere kunstige stjerner?

17. apr 2018 13:35Ja skat, du ser faktisk stor ud i det spejl...

Re: "Godt nok er der uendelig

Husk at skelne mellem "det observerbare univers" og "hele universet": https://da.wikipedia.org/wiki/Observerbart... Hvor stor og hvor mange stjerner der er i hele universet kan vi i dag kun gætte på. Hvor mange stjerner der er i det observerbare univers kan man nogenlunde estimere ud fra observ...

29. jun 2017 8:06Spørg Scientariet: Hvorfor kan vi ikke se flere stjerner på nattehimlen?

Thumbs Up!

Jeg beundrer dit gåpåmod. Selv ville jeg være betænkelig ved at sidde så tæt på en bombe der springer langsomt - og så oven i købet i en karrusel. Har du overvejet at hængsle kontravægten således den hænger som dig i stolen så det samlede tyngdepunkt ikke forskydes når der sættes igang?

22. jan 2017 11:24Raket-Madsen om menneskecentrifuge: Et skridt nærmere opsendelse af mennesker

Godt initiativ!

Jeg glæder mig til at se projektet bliver realiseret. Og i video 2 hvor snoren blev kappet til t0 = 0:34 er pendulet tilbage igen til t1 = 0:50, stemmer fint overens med 2 pi * sqrt(64 / 9,81) = 16,06. Galileo ville have frydet sig ;-)

23. dec 2016 6:18VIDEO: Verdens største Foucault-pendul svinger med et øksehug

Ingen fare i Danmark

Satelittens bane har en inklination på 42°77.

21. sep 2016 15:19Kina har mistet kontrol over rumstation

Så det!

Jeg var på Cape Canaveral og så denne opsendelse ude fra Apollo udstillingen. Vild oplevelse. Og sjovt at høre at der var et dansk eksperiment med, desværre nævnte kommentatoren ikke dette.

10. apr 2016 2:16I aften sender Aarhus Universitet celler fra blodkar ud i rummet