YouTube som platform

Jeg har bemærket hvordan flere og flere firmaer og organisationer benytter YouTube, frivilligt eller ufrivilligt.

It-leverandørerne opdager YouTube Denne video viste Michael Dell under sin keynote på Oracle Open World forleden, og lancerede den samtidig på YouTube. Hmmm, en syngende Michael Dell går til angreb på "big iron" i Proprietaryville og fører kunderne til Global Standardopolis. Er det det man kalder viral markedsføring?

Sun Microsystems har lavet en serie ganske morsomme reklamer, hvor det sjovt nok er Dell, det "går ud over": The IT Guy, Del 1, Del 2, Del 3 og Del 4.

IBM er mere forsigtige med humoren i deres SOA-videoer, selvom nogle nok vil mene at der er megen ironi (og/eller dårlig smag) i "Service Oriented Architecture is like your wardrobe".

Og så er der selvfølgelig videoen med Ricky Gervais (kendt fra The Office), som Microsoft fik lavet til intern brug, men som blev "lækket" til YouTube i sommers.

YouTube - platform for politisk aktivitet Det vrimler selvfølgelig også med videoer med politisk indhold i YouTube (og andre lignende steder). For nylig er en kampagnevideo om stamcelleforskning blevet set 1,5 millioner gange (måske hjulpet af at skuespilleren Michael J Fox er med i den).

Taggene mn06video og mnpolitics bliver for tiden brugt som en election tag i Minnesota i forbindelse med delstatsvalget. Bag dette initiativ står organisationen E-Democracy.org og dens grundlægger, Steven Clift, der forresten snart kommer til Danmark.

Hvad bruges tjenester som YouTube ellers til?

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten