Windows Service Pack 2 afsløret

En mindre sikkerhedsopdatering udviklede sig til Microsofts største opdateringsprojekt. Service Pack 2 var egentlig blot tænkt som en opdateret firewall til Windows. Men i en afslørende artikel på "Paul Thurrott's supersite for Windows fortæller Microsofts udviklere anført af lederen Todd Wanke historien om et projekt , der truede med at tage pusten fra softwaregiganten. Samtidig er der mange indirekte henvisninger til den hidtidige dårlige stabilitet og sikkerhed, som mange har kritiseret Windows for.

Tankevækkende er det således at se Todd Wankes konklusion, efter han selv opdaterede sin pc med Service Pack 2:

"It feels like this is the first time I've actually had a stable operating system environment where I can actually come in and feel like things are going to work. I don't have to file bugs to get things fixed," siger han i artiklen. /kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hehe... sjov artikel. Men SP2 er - set med mine brugerøjne - det første seriøse bud fra Microsoft i meget lang tid på et stabilt styresystem.

Eksempel. Jeg skifter tit ip-informationer på min bærbare (den er med på jobbet og får dér et sæt ip-data, over gprs et andet og hjemme et tredje. Plus lejlighedsvis andre). Maskinen bliver rebootet hver 3-5 dag, og dvaler den mellem disse skift resten af tiden. Det betyder at der jævnligt er brug for at opdatere DHCP-info. Med SP1 var hver opdatering lotteri og ca. hver anden gang døde maskinen. Med SP2 er vi nede på død maskine hver 20-30 gang.

Samtidig er selve opdateringen af DHCP blevet meddelsom og gennemskuelig. Man får at vide, hvad XP er ved at gøre, og hvor langt den er nået. "Rydder cache" osv osv.

Det er meget tydeligt, at denne del af XP er renoveret.

Firewall har jeg også gode erfaringer med. Den ligner et stykke hen ad vejen Zonealarm og gør nogenlunde hvad man vil.

IE er også blevet meget bedre - især omkring pop-ups og mærkbart omkring sikkerhedsadvarsler i forbindelse med applets osv.

Endelig er der i SP2 en fin integration omkring mit gratis antivirusprogram AVG fra grisoft (www.grisoft.com).

Så når interviewet fortæller, at SP2-teamet har arbejdet hårdt og nået nogle resultater, tror jeg på dem. Resultatet bekræfter, at der er sket noget.

/Rolf

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten