rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Wikipedia...

Jeg må erkende at jeg er storfan og storbruger af wikipedia. Når som helst jeg har brug for at få en fornemmelse for den bedst mulige tilnærmelse til sandheden lander jeg på dette udmærkede websted.

Mine virkeligt sære interesser - ubåde, raketter og luftskibe - kan altid fødes med fakta fra wiki, og er det brumbassens liv og levned der med et er interessant - så er wiki altid klar.

Jeg savner dybere, bedre og rigtigere artikler om Copenhagen Suborbitals, men finder det uetisk selv at skrive eller bede en ven om det. Det samme er tilfældet om undervandsbådene.

Hvis nogen her fra ing har lyst til at beskrive CS så tæt som muligt til sandheden - så ville jeg meget gerne bidrage fra min mail med de fakta der måtte skulle spørges om. Det kan og bør selvfølgelig også være flere personer samtidigt. Vi har også mange informative billeder at bidrage med.

Det samme gælder ubåden Nautilus.

Det vigtige for mig er kun at læsere af wiki får den mest muligt sandfærdige og ærlig beskrivelse af vores ydmyg projekt - og det er også vigtigt at det er en uafhængig person der skriver. Lidt sund skepsis skader aldrig.

Pt. kan man læse at CS består af to personer - og det er i allefald en løgnehistorie - men ikke den eneste. Det hedder også vi flyver bemandet i 2014, aha - ja det er een ting vi helt sikkert ikke ved noget om. Endelig hedder det SLV har givet tilladelse til opsendelse - jo, men det blev overrulet af Søfartstyrelsen som til gengæld gav en formel og skriftlig tilladelse til opsendelse fra et område i Østersøen...og SLV yder iøvrigt ikke en tilladelse men erkender at det ikke er ulovligt, det vi vil, blot de er informeret i tide, modsat Søfartstyrelsen som har udstykket mere rigide retningslinjer. Retningslinjer vi dog fint kan holde os inden for - osv osv....

Er der nogen grund til at lyve og være unøjagtig ? Nej vel - optimum er der bedst mulige tilnærmelse til sandheden - den snadhed felst mulige kan blive nogenlunde enige om.

Peter Madsen

Peter Madsen

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Peter!

Den danske udgave af wikipedia har på det seneste blødt noget op på det hidtidige armslængdeprincip om at man helst skulle undgå at skrive om emner man selv er involveret i. Så ingen vil få specielt ondt over det, hvis du selv korrigerer faktuelle fejl, som dem du nævner her.

 • 0
 • 0

Peter! Du kunne jo evt. selv skrive hvad [i]du[/i] mener er rigtigt og relevant, og så lægge et link til artiklen f.eks. her på ing.dk. Så vil det være muligt for andre, med indsigt i projektet/teknologien, at komme med evt. indvendinger.

Efter en mulig debat hér, kan du så levere artiklen, med eventuelle rettelser/omskrivninger, til Wikipedia. - Der kan jo altid rettes/tilføjes senere. :-)

 • 0
 • 0

Jeg har været inde og rette lidt af det værste i ny og næ. Jeg tror det er ok at rette noget man er indvolveret i, men ikke at starte og komponere det..

Jeg har fx ikke lavet mars-støvsprojekter for NASA. Det var et projekt, jeg selv med hjælp fra Marslab i Århus. Men min fokus må ligge i HAB og ikke at rette alt det sludder, der findes på nettet :) ad astra vonBengtson

 • 0
 • 0

Jeg skriver en del på dansk og engelsk wikipedia og checkede Copenhagen suborbitals for nyligt og tænkte på at opdatere....og med din opfordring her..så skal jeg nok skrive.....det ville glæde mig at støtte jer lidt og er ved at renskrive nu...jeg skal nok skrive meget mere.Det nytter ikke at sende mig en stak artikler og skrive ud fra disse, hvis de ikke er offentligtgjort andetsteds, da wiki er en samling af viden og ikke et sted for offentliggørelse... Når jeg nu er igang....så læg nogle billeder op på Copenhagen Suborbitals hjemmeside af raketterne,MSC,,,til fri afbenyttelse...f.eks med en public domain licens..ellers bliver de ikke brugt på dansk wiki. Ligenu er alle billeder jeg har set med all rights reserved licens.Samme billeder kunne i sætte på Press-siden.Jeg skal nok sørge for indlemme billederne i wikiartikler osv..Det klæder altid gratis reklame med et billede;-)

Mvh Søren

 • 0
 • 0

Hej Søren, Jeg fik en henvendelse for 10 dage siden vedr den engelske del fra en med initialerne O.K, som spurgte om om han kunne tage billleder fra vores hjemmeside..

I den forbindelse sagde jeg ja, og han burde tjekke facts med os, inden han poster det, specielt hvis han "kopiere" fra den danske wikiside..

Arbejder i sammen?

Mvh Kristian

 • 0
 • 0

@ Kristian. Nej...Vi arbejder ikke sammen.

Problemet vedr. licens på billeder er; Skal jeg bruge copyrightede billeder, skal jeg have opretshaverens skriftlige samtykke, bagefter skal jeg til at udfylde formularer og sende ind, det skal så godkendes osv...bøvle,bøvle.. Mvh Søren

 • 0
 • 0

Jeg er helt stoppet med at bidrage til Wiki fordi jeg har fået indlæg beskåret eller helt fjernet fordi der ikke var referncer som i en anden videnskabelig artikel. Jeg kan godt se det fra Wikipedias side - men så syntes jeg hellere man skulle lave en mærkning om at "Denne side har ikke særligt mange referencer" eller lignende. Der er masser af områder, hvor der ikke er et stort apparat af videnskabelige tidsskrifter med web adgang som man så kan referere sine oplysninger til. Jeg skal også gerne indrømme, at noget af det jeg skrev var min opfattelse af nogle forhold, som jeg sikkert godt kunne finde referencer til, men det er måske i en bog eller et tidsskrift jeg ikke har længere eller det er min konklusion af en række oplysninger. Hvis der er oplysninger andre har en anden mening om kan det dels diskuteres i de dertil beregnede sider eller de kan rette det. Dog vil jeg mene at det etisk burde diskuteres inden man retter det. Jeg HAR oplevet nogen er gået ind og rettet til noget efter min bedste overbevisning faktuelt forkert.

Jeg er også røget ind i at et billede jeg selv har taget og lagt i commons brev fjernet fra et Wikipedia indlæg fordi der var et eller andet galt.

Det gider jeg bare ikke.

 • 0
 • 0

som i ser er der sket en del på wiki'en nogen har skrevet og andre har slette og tilføjet,

http://da.wikipedia.org/wiki/Kristian_von_...

http://da.wikipedia.org/wiki/Peter_Madsen_...

Jeg opgiver at fatte mere rundt i dette wiki haløj, andre med mere erfaring og viden om deres extreme krav til skrive stil og prikker og dutter, må komme til. er i søde at få fikset peters wiki side så de brok om formatering samt artikkel for kort forsvinder, på forhånd tak.

 • 0
 • 0

som i ser er der sket en del på wiki'en nogen har skrevet og andre har slette og tilføjet, Jeg opgiver at fatte mere rundt i dette wiki haløj, andre med mere erfaring og viden om deres extreme krav til skrive stil og prikker og dutter, må komme til. er i søde at få fikset peters wiki side så de brok om formatering samt artikkel for kort forsvinder, på forhånd tak.

Kan I se hvad jeg mener? Hvad fanden er det for en kommisær der føler sig kaldet til at skrive sådan noget i Wiki'en? Det er da lige til at skræmme nye skribenter langt væk. Men det er måske det der er meningen? Det er kun de sidste dages hellige eller sådan noget der må skrive i Wikipedia - i Guder!

 • 0
 • 0

Det er da lige til at skræmme nye skribenter langt væk.

Hæ. Jeg er formand for Dansk Selskab for Rumfartsforskning, og jeg prøvede på et tidspunkt at lægge selskabets logo ind på siden om os. Men den gik ikke uden eksplicit tilladelse fra ophavsretshaveren. Jeg prøvede at argumentere med, at jeg er formand - det er mig, der bestemmer - men det var altså ikke godt nok. Og eftersom ingen længere kan huske, hvad ham der faktisk tegnede logoet hed, ja, så kommer det aldrig på :-)

 • 0
 • 0

@ Michael,Thomas,Steen Ja,det det kan godt virke bureaukratisk,,,men da wikimaterialet kan bruges gratis, opstår tilfældene som Steen nævner.Det kræver at licensrettighederne er fastlagt fuldstændigt.Det skal være ham der klikker på kameraet,designer logoet osv, der udgiver billedet/værket under rette licens....Derfor ville jeg gerne have at Peter eller Kristian udgiver billeder(ikke alle) med fri licens på nogle af deres webalbum, f.eks. Flickr eller Picasa, eller på deres hjemmeside.Tager man en googlesøgning/pictures dukker der kun 5-10 artikler med billede op, men hundredevis af artikler og mange af de artikler ville have brugt et billede hvis det var med fri licens. Alle billeder jeg tager(amatørfotograf), til wiki er med fri licens og for 8-9 mdr siden dukkede et af dem op på forsiden af 24Timer,,,,funny.... Havde jeg ikke udgivet det under fri licens, var det ikke blevet brugt, de havde brugt et andet billede eller købt et via deres billedbureau.. Men jeg dukker op til åben hangar på lørdag,så snupper jeg nogle billeder, så jeg kan få opdateret wikisiderne noget mere.. Jeg kan ikke rigtig finde Peter Madsen og Kristian Bengtsons CV eller historie. Der er få oplysninger(praktisk talt ingen foruden ubåd/space) at refere til.Kender nogen deres "private" hjemmeside eller link til CV osv..?????? Mvh Søren

 • 0
 • 0

Søren, lad os finde ud af noget med alt det papir arbejde. Jeg indtil nu omkring 3000 billeder af projektet, helt tilbage fra Xlr-2

Så må vi finde nogle billder der kan bruges til wiki og andet.

Ad Astra Jev

 • 0
 • 0

Internettet er på godt og ondt en ligestiller. Derfor kommer der flere gode bidrag, men det betyder også at 12-årige Svend Bøvl kan nå at skrive mere vrøvl om Britney Spears end en Gaffa-journalist kan nå at rette, som I har oplevet. Det fører til ustabile og ukorrekte artikler. For at undgå det, kræves der verifikation af alt med angivelse af troværdige, uafhængige kilder. Besværligt, men på længere sigt bedre.

Derfor bør Ingeniøren (og andre autoritative formidlere) rapportere så meget som muligt, så skal de frivillige nok bringe det videre.

Ønsker man at informere uden at kildeangive, kan man bruge WikiNews.

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten