Whoah, Windows skifter navn

Ifølge Microsofts website, som er indrettet for at fejre Windows Vista "formerly known as Longhorn", er formålet at "bringe klarhed til verden".

I den kortfattede danske pressemeddelelse, som Microsoft frigav i fredags, kan man læse om den nye "gnidningsløse Windows-udgave":

"Den kommende Windows Vista gør brug af helt nye måder at organisere og anvende information på. Det vil således stå mere klart og åbenlyst for brugeren, hvordan man drage fordel af den måde, hvorpå teknologien tilpasser sig ens arbejdsform. Ligeledes forbinder systemet ganske enkelt sig selv og brugeren til de enheder, kontaktpersoner og den viden, der er nødvendig for at arbejde gnidningsløst og intuitivt enten i privatlivet eller på jobbet."

Det lyder altså rigtig godt og spændende. Af pressemeddelelsen fremgår det, at en beta-udgave af Windows Vista målrettet teknikere og it-udviklere vil blive frigivet 3. august. Den bliver nok ikke alment tilgængelig, men forbeholdt abonnenter på MSDN, tipper jeg.

Ellers ser alting ud til at være ved det gamle, Vista kommer i anden halvdel af 2006.

Feinschmeckere kan finde Microsoftinformationer om Longhorn/Vista her. Har man snarere lyst til at se en glimrende remix af en dansende Microsoft topchef Steve Ballmer, så se her.

Er du virkelig nysgerrig for at se, hvordan Longhorn/Vista har fået toppoleret sin grafiske indpakning, kan du eksempelvis kigge her. eller her.

Microsoft har offentliggjort et videoklip fra navnelanceringen, som skete foran en række marketing.- og salgsfolk under den globale lancering.

De nye og friske navn har ligefrem inspireret poeter.

Dette bidrag fandt jeg her hos tyske Heise. Det fortjener at blive bragt på originalsproget:

"Windows Vista Der Name klingt zwar gut im Ohr, Doch kommt er einem spanisch vor. Was wiederum der gut versteht, Dem es mit Windows auch so geht.

Jetzt bleibt dem User nur zu hoffen, Dass auf den Kopf man ihn getroffen, Den Nagel, der sonst Jahr um Jahr, Der zu seinem Sarge war.

Und dass man nicht, wie ehedem, Ein fehlerfrei Betriebssystem, Noch dazu für teures Geld, Lediglich in Aussicht stellt.

HelpDesk"

Venter du utålmodigt på Vista eller det modsatte, så er du velkommen til at lægge et indlæg om al denne hype omkring Microsofts første større operativsystemopdatering i fem år.

Og så lover jeg at undlade at skrive mere om overflødige pressemmeddelelser foreløbig.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten