Web Classic: Podcast anno 1998

I et tidligere blogindlæg, Blogging i 32.000 fods højde, omtalte jeg, hvordan tidens tand betød, at et gammelt eksperiment udi det multimediale var gået tabt efter et redesign af Ingeniøren|net.

Ved en aktuel søgning snublede jeg tilfældigt over materialet på vores gamle, trofaste Sun-server fra før vi outsourcede driften.

Så det er med overordentlig stolthed, jeg præsenterer disse falmede lydklip fra dengang Podcasting end ikke var tænkt som et hypende begreb for lydfiler fragtet over det globale Indernet:

Så hermed Ing.dk revisited, the Classic Collection: Følg med tilbage til 1998, scenen er restauranten i Billund lufthavn, hvor Ingeniørens udsendte mødte Mr. Flaherty, manden bag (....trommehvirvel.....) Altavista (.......bækkenskrald....)!!:

Lydklip fra interview med Paul Flaherty, Digital Corporation, Billund d.13.5.98

Lydfilerne er til download i formaterne Real Audio og MP3. Ingeniøren/net har ikke en Real Audio-server, derfor skal filerne downloades, inden de kan afspilles. Den bedste lydkvalitet opnås ved at benytte MP3. Afspillere kan hentes her: Real Audio, MP3 (Winamp).

Starten Hvordan opstod ideen til Alta Vista, hvor stammer navnet fra og hvor lang tid tog det at stable projektet på benene: Hør svarene: Real Audio (660 Kb), MP3 (5,5 Mb) Nutiden

          Tjener Alta Vista penge? Og hvilke projekter er i gang? Paul Flaherty fortæller. [Real
          Audio (](http://cph.ing.dk/images/sound/present.ra) 886Kb), [ MP3](http://cph.ing.dk//images/sound/present.mp3) (7 Mb)

Fremtiden

          Hvilke nye projekter kommer. Hvad sker der med Internettet og søgemaskiner i fremtiden? Paul Flaherty kommer
          med sine bud:

           [Real Audio](http://cph.ing.dk/images/sound/future.ra) (333Kb), [ MP3](http://cph.ing.dk/images/sound/future.mp3) (2,66Mb)

Privatliv på Nettet

Hvordan sikrer Alta Vista retten til at blive glemt på Nettet, og hvad mener Flaherty om censur. Real Audio (1 Mb) MP3 (7Mb)

Kryptering

Hvorfor synes Flaherty at de amerikanske eksportrestriktioner på stærk kryptering er latterlige. Real Audio (142Kb) MP3 (1,1Mb)

Forvirring

Hør hvor kaotisk det kan gå for sig, når et hastigt arrangeret interview skal finde sted. Flugt fra konferencehotellets børnefødselsdag, det mekaniske klaver spillet af legomand, stormvejr på terrassen, og døre der springer op med et brag. Hør også, om der er udsigt til danske oversættelser af fundne tekster hos Alta Vista. Real Audio (200Kb), MP3 (1,1Mb)

End of Story.

Har du links til antikke webklenodier, så drop dem her. /kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten