close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Vi prøver igen!

Kære læsere,

Det gik som bekendt ikke sidste weekend selvom vi havde alt materiel og næsten alle folk i Nexø. Men vi prøver da bare igen i den kommende weekend!

At vi allerede har alt udstyr stående i Nexø gør operationen lidt mindre i denne omgang. Bolette og Sputnik ligger begge i Nexø havn og skal altså ikke sejles til Bornholm. Helium, nitrogen og LOX er der naturligvis også og vigtigst af alt, Nexø II ligger på et lånt værksted og venter bare på at blive pakket ud og kranet ombord på Sputnik.

Sidste weekend var altså ikke spildt arbejde. Udover at mange af os havde en hyggelig weekend på Bornholm, så fik vi skam også lavet andre fornuftige ting. Vi havde blandt andet et lille hold i Bornholmertårnet for at installere vores datalink, som sidder øverst i tårnet. Hertil skylder vi også at sige tusind tak for at vi må låne pladsen.

Illustration: Sofie Hartvig Boye

Peter og Uffe installere datalink i Bornholmertårnet.

Vi benyttede også lejligheden til at få Bolette Munkholm på bedding for at få hende inspiceret under vandoverfladen. Hun viser sig at være af en lidt sær form, men nu giver det mening at der er så meget plads under dæk.

Illustration: Thomas Pedersen

Bolette Munkholm på Nexø bedding.

I de sidste par dage har vi nærstuderet vejrudsigten ganske grundigt. Som det ser ud lige nu, så er vejret optimalt tidligt lørdag morgen omkring klokken 8. Det vil sige at vi skal sejle ud rigtig tidligt og at man skal tidligt op for at se streamen... For nuværende er planen at sejle ud fra Nexø kort efter midnat. Her venter der omkring fem timers sejlads og derefter klargøring af Nexø II til opsendelse. Vi satser derfor på at opsende allerede omkring klokken 8. Det kan rykke sig, hvis vejrudsigten rykker sig.

Men hvad er det så helt præcist vi skal bruge forberedelsestiden på vandet til? Jo, det er specificeret ret grundigt i vores checkliste. I år prøvet vi noget nyt, nemlig at lægge checklisten ud så I allesammen kan følge med derhjemme foran skærmene, den kan findes lige her.

Vi ønsker jer allesammen en rigtig god lørdag formiddag foran skærmen, vi skal gøre vores bedste for at levere en spektakulær opsendelse. Har man svært ved at vente (ligesom os), så var Wired forbi for nogle uger siden og lavede en glimrende video om CS, som kan ses lige her.

Thomas Pedersen
er civilingeniør fra DTU fra 2006 og har en Ph.D. indenfor mikro- og nanoteknologi fra DTU Nanotech, og er nu ansat samme sted som seniorforsker. Thomas har bygget raketter siden 1999 og blev en del af Copenhagen Suborbitals i 2009. Han er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog.

Super fin video, som Wired har lavet !

  • og rigtig god idé med at lægge checklisten ud til alle, det bliver sjovt og lærerigt at følge med på lørdag :)
  • 16
  • 0