Vi mangler de ansatte

Debatten om ECTS-point og besparelser kører videre i Nordjylland, men der mangler en vigtig deltager: Underviserne! Indtil nu har vi set de studerende og fakultetsledelsen deltage, men hvor er underviserne? De har vel også interesse i de bedst mulige rammer for undervisning.

Det nærmeste vi kommer en forening til de ansatte på AAU, er Motionsforeningen, som er med i UniFitness - universitetets fitnesscenter. Men den blander sig næppe i debatter om ECTS-point.

Siden afdemokratiseringen af universiteterne i 2003, har de ansatte og studerende ikke haft reel indflydelse på universiteterne. I stedet er der kommet topstyring med oppefra udpegede og ansatte ledere.

Så et lille opråb til vores undervisere: Find en fælles stemme og deltag i den daglige debat!

// Hundebøll

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

på en af AAUs ingeniørretninger er jeg da - som nok også mange af mine kolleger - kede af hvis vores uddannelser igen får sparekniven om det så er gennem ECTS reform eller på anden måde. I forvejen er der jo fra Kbh af et generelt krav om besparelser/rationaliseringer på vel 1.5-2% pr år hvert år.

I forvejen er der endda en tradition for skævdeling af bevillinger generelt så AAU får mindre end de gamle UNI'er, men stadig skal leve op til de samme forsknings- og undervisiningsmæssige krav. Den eneste forklaring jeg kan se der er vist noget med "Valby bakke", men jeg tager nok fejl.

for en god ordens skyld er der andet end en idrætsforening for de ansatte, nemlig ...

IDA(ikke dem der gør rent) er også representeret på AAU, og dem der vil være medlem er medlem :-)

  • 0
  • 0

Hvor er IDA i debatten? Det er jo tydeligt, at IDA ikke blander sig nok, når jeg som engageret studerende ikke kender til dem...

Hvis vi ikke blander os i debatten om både ECTS-point og fremtidige undervisningsformer, så ender AAU med at blive en afdeling i DTU!

// Hundebøll

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten