intelligent transport bloghoved

Vi behøver ikke altid at skulle tænke selv.

Trafik er som vand. Det flyder der hen hvor der er mindst modstand. Trafikbilledet kan ændre sig fra minut til minut. Så trafikmønstrene er derfor ofte meget uforudsigelige.

Vi har i mange år accepteret, at det er sådan, uden at kunne gøre så meget ved det. Men de nye teknologier gør det nu pludseligt muligt at gøre noget.

Midlet er kunstig intelligens eller maskinlæring. Det kan give hurtige reaktioner når situationerne opstår – og herved være med til at optimere mobilitet og fremkommelighed.

Der er i de senere år udviklet mange hjælpeværktøjer som kan overvåge trafikken og hjælpe med løbende at optimere den.

Vi kan nu forbedre trafiksikkerheden, optimere godstransporten og forbedre fremkommeligheden i vore signalanlæg.

Og området er i rivende udvikling.

Det er baggrunden for, at Trafikdagene på AAU, ITS Danmark & Transportens Innovationsnetværk (TINV) er gået sammen om at sætte fokus på kunstig intelligens, og hvilke muligheder det giver for transportsektoren i en AI-uge.

Det sker i næste uge, hvor der 5 dage i træk hver eftermiddag er et webinar.

Der bliver de enkelte dage sat fokus på henholdsvis trafiksignaler, godstransport, trafiksikkerhed, Big Data og selvkørende biler med indlæg fra danske og udenlandske eksperter.

Så hvis du vil vide mere om anvendelsen af kunstig intelligens i transportsektoren så tilmeld dig på Trafikdagenes hjemmesiden - https://www.trafikdage.dk/ai-transport-week/

Det er gratis at deltage.

Jeg vil i min næste blog med baggrund i webinarerne perspektivere mulighederne – kunstig intelligens er nok den mest oplagte genvej til Intelligent Transport.

Svend Tøfting er trafikekspert hos IDA, har været formand for interesseorganisationen ITS Danmark og været ansat i Region Nordjylland. Han har endvidere i 30 år været ansvarshavende redaktør af fagbladet Trafik&Veje og var medlem af SIRI-kommissionens transportgruppe. Valgt til ITS World Congress Hall of Fame - Lifetime Achievement Award for Europe - 2019
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten