Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
seiersen science

Verdens første laboratorie-dyrkede okseburger

På mandag vil duften af stegt oksekød sprede sig i det vestlige London, hvor den hollandske biolog Mark Post som den første vil stege og servere et stykke kød dyrket i en petriskål ud fra stamceller fra kalvemuskler.

Der er ikke tale om et nyt forretningskoncept (burgeren koster 250.000 euro), men derimod et forsøg på at bevise, at man kan skabe spiselige fødevarer i et laboratorium. Og det kan have store fordele. Forskere har for eksempel vurderet, at in-vitro kød vil bruge mellem 35 og 60 procent mindre energi at producere, og at det vil udlede mellem 80 og 95 procent færre drivhusgasser.

Detaljerne findes her på Reuters.com eller i denne artikel fra maj måned i New York Times.

Så er spørgsmålet bare:

Vil du smage, hvis du fik muligheden?

Emner : Fødevarer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

For jeg spiser i forvejen ikke kød!

Hvorfor er der ikke nogen der stiller spørgsmål ved hele den sygelige ide om at skabe kunstigt kød, og i stedet begynder at fokusere på hvordan vi kan producere grønt, korn, ris, osv, så vi faktisk kan brødføde denne verden.

Når det så også påtænkes, at store dele af befolkningen i den vestlige verden er et sted mellem overvægtige og svært overvægtige, sætter det endnu mere hele dette perverse projekt i perspektiv.

Bvadr.

  • 0
  • 4

så vi faktisk kan brødføde denne verden.

Hvor længe?

Når det så også påtænkes, at store dele af befolkningen i den vestlige verden er et sted mellem overvægtige og svært overvægtige, sætter det endnu mere hele dette perverse projekt i perspektiv.

Hvis vi kunne få befolkningstilvæksten ned på vores niveau, bare ved at fede verdens befolkning op til samme størrelse, så vil mad ikke mere være et problem.

  • 0
  • 0

For jeg spiser i forvejen ikke kød!

Tjha, taget i betragtning at du er indrettet til det, så er det faktisk underligt.

Hvorfor er der ikke nogen der stiller spørgsmål ved hele den sygelige ide om at skabe kunstigt kød, og i stedet begynder at fokusere på hvordan vi kan producere grønt, korn, ris, osv, så vi faktisk kan brødføde denne verden.

Det går da fint med at brødføde denne verden - dette nye tiltag er blot et der gør det lettere.

Når det så også påtænkes, at store dele af befolkningen i den vestlige verden er et sted mellem overvægtige og svært overvægtige, sætter det endnu mere hele dette perverse projekt i perspektiv.

Overvægt har ikke noget at gøre med kødindtag at gøre - det er sukker og fedt (nok ofte plantfedt) der er synderen.

M

  • 3
  • 1

Med den fortsat voksende befolkningstilvækst i verden? - Om det er sundt, kan måske føre til mange diskussioner. - Man kan overleve, - men kræver med garanti nogen tilvænning - eller som hidtil praktiseret - at skjule den virkelige sandhed. - Naturlig kost er at foretrække.

  • 0
  • 0

Hvis vi ikke regner med at kunne producere det menneskeheden skal bruge for at overleve på den gode gamle naturlige måde, så er det nok fordi vi regner med at blive for mange på Jorden.

Hvis vi mener at vi kan redde befolkningen i sultende lande der oplever en befolkningseksplosion ved at give dem mad, så bare vent og se befolkningseksplosionen når de er mætte. Det er en naturlig proces at der fødes det antal børn der er mad til, og så lige lidt flere, medmindre man bevidst gør noget for at holde fødselstallet nede.

Hvor meget energi kræver det at lave en kylling? Hanen skal arbejde en smule og så skal insekterne og græsserne og blommetræerne osv. lave lidt så hønen kan få noget at spise og lægge et æg og derefter skal kyllingen opfodres på samme kost i nogle måneder. Det er dælme ikke meget strøm eller fossil-drevet opvarmning der skal til. De 35-60% energi-besparelser må være i en sammenligning med en meget intensiv stald hvor lyset er tændt døgnet rundt, kyllingen holdes varm med el og fodres med ting der er sejlet ind fra Brasilien.

Overvægt er vist et meget mere komplekst emne end bare at undgå kød. Meget store dele af hvad vi spiser kan kroppen omdanne til fedt: sukker, alkohol, stivelse, fedt og sikkert en del andet også.

En åbenlys anvendelse kan jeg dog se for det laboratoriekødet: rumrejser! Så behøver man ikke have en flok køer med.

  • 0
  • 0