Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ingternt blog

Velkommen til ny ing navigation

Illustration: Privatfoto

Så har vi omsider fået kræfter i vores it-udvikling til at få ryddet op, saneret og forbedret ing.dk. I første omgang er der mest tale om oprydning og sanering. Og vi starter fra toppen, så at sige. Topnavigationen har nemlig i lang tid haft en indretning, der ikke afspejlede brugernes adfærd. Der var for mange knapper, der ikke blev brugt, mens det kunne være vanskeligt at finde frem til væsentlige underpunkter. Ikke mindst muligheden for at tippe os med historier eller tilmelde sig vores nyhedsbreve. Alt sammen lagt ind under det nye punkt MERE. I samme boldgade har vi lavet et OVERBLIK øverst i højre hjørne. Ikke noget revolutionerende – blot et sitemap, vi har manglet.

Hovedet op

Vores store bannerannonce lå før OVER hovedet/logoet. Det er det vi lever af – men vores eget er trods alt det, vi først ønsker at vise. I det hele taget vil vi gerne have vores top til at fremstå mere åben, enkel og tilgængelig, hvor den før kunne virke tung og overlæsset med tilbud. Man kan sige, at sitet helt overordnet vil gå i retning af at fremstå mere prioriteret.

Fokus eller tendens?

Så er der TENDENS og FOKUS. Det er og fortsætter med at være vores ambition at bruge en del af vores kræfter på at løfte blikket ud af nyhedsstrømmen og give vores bud på, hvilke tendenser indenfor de forskellige teknologier, der er afgørende for udviklingen lige nu. Til det anvendte vi to begreber: FOKUS til de lidt mindre sager og TENDENS til de udviklinger, der ændrer vores dagligdag eller arbejdsliv. Men det har vist sig vanskeligt at niveaudele på den måde. Og vi kan jo ikke dække det hele. Så nu har vi slået dem sammen og vælger løbende de emner og fagområder ud, di koncentrerer os om for tiden.

Se lige mobilen

Og så er der mobilen. Vi har en trediedel af vores trafik på de små skærme og er derfor glade for at indholdet nu fremstår noget mere indbydende end tidligere, og at man som bruger hjælpes bedre rundt mellem historierne. Det er mange store og små ting. Men gå selv ind og tjek det ud.

Vi fortsætter arbejdet med oprydning og forskønnelse. I første omgang med en mere klar og enkel opdeling af vores mange zoner ned over forsiden samt en højere placering af sektionsoversikten, som i dag henslæber tilværelsen i bunden af sitet. På lidt længere sigt taler vi om et omfattende redesign.

Og nu: Debat

Vi vil nu også gå i gang med oprydningen af hele debatområdet. Jeg ved, det er noget der ligger mange på sinde, og debatten om debatten har længe været i gang. En del af jeres punkter har det hidtil ikke været muligt at imødekomme. Men når vi nu tager fat igen, laver jeg en ny posting her på bloggen og inviterer jer med på den del af forbedringerne. Indtil da: Der kan være lidt bugs i den nye indretning. Men vi fejlretter det i disse dage. Håber I vil tage vel imod ommøbleringen.

Henrik Heide, redaktionschef
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Men når vi nu tager fat igen, laver jeg en ny posting her på bloggen og inviterer jer med på den del af forbedringerne. Indtil da: Der kan være lidt bugs i den nye indretning. Men vi fejlretter det i disse dage. Håber I vil tage vel imod ommøbleringen

 • jeg synes umiddelbart, det ser mere 'indbydende' og overskueligt ud! :)

Så håber vi, de yderligere forbedringer kommer løbende - først og fremmest (IMHO) 'direkte rutning' til kommentaren, man klikker på fra forsiden:

https://ing.dk/debat

 • 13
 • 0

Jeg synes at "rullelisten" i toppen af siden skal fjernes helt. Der er en forside på ing.dk som kan bruges til at danne overblik over de vigtigste nyheder, og listen i toppen skubber bare alt det andet indhold længere ned uden at tilføje noget synderligt brugbart. Det virker helt sindssygt at når man klikker ind på en artikel, så står overskriften først i bunden af skærmen - den burde aldrig stå længere nede end midten af skærmen.

 • 12
 • 0

Der var en pil i højre side der førte til toppen, er den der stadig. Og kunne man ikke kopiere denne og vende den nedaf under toppilen, sådan så den fører til sidste indlæg?

 • 1
 • 0

Jeg kan se den er lavet om til en homeknap på mobilen, hvem har dog ønsket dette?
Det er jo det rene scroll- og klik-marerit!

 • 3
 • 0

Det er ikke mere end 4-5 år siden at i sidst lavede om på siden, til stor forvirring, og nu hvor en anden een endelig har fået en fornemmelse af siden laver i den om igen.
Lad mig gætte.... en ledende medarbejder på redaktionen har fået en ny kæreste som "tilfældigvis" er webudvikler?

 • 0
 • 4

Jeg vil bare tilføje at de hamrende irriterende pop-down's ikke hjælper.
Jeg sidder med fornemmelsen af at sidens ejere åbenbart ikke mener at jeg selv kan vurdere hvad der er interessant eller at jeg er så dement at jeg bare har glemt at finde det, så jeg får smækket en dyne junk indlæg i hovedet fra en pop-menu.
Start med at fjerne pop'downs please, og de mærkværdige hoppende menuer i toppen.
Det er rædselsfuldt.

En statisk side hvor man kan overskue og browse i det indhold man ønsker at læse er at foretrække frem for det her.

 • 6
 • 0

1) Det er på tide at få ophævet anonymiteten for de tommelfingre, som f.eks. LinkedIn har gjort. Det er helt fint, at man har tommelfingrene, så man bl.a. kan bakke op om et indlæg uden at skulle skrive et næsten enslydende; men "thumbs down" bruges alt for ofte til at ytre mishag med en person, som man ikke kan lide. Det burde være i strid med ingeniørens debatregler på den måde at gå efter manden og ikke bolden, og det kan uden grund sætte spørgsmålstegn ved et teknisk korrekt indlæg. Hvis man kunne se, hvem der "likede" og ikke mindst "dislikede" et indlæg, kunne man konfrontere vedkommende og bede om en uddybende forklaring. Hvis man ikke vil stå frem med sit navn, burde man være afskåret fra debatten herunder tommelfingrene.

2) Det er irriterende, at man efter at have postet et debatindlæg skal gennem "Vis alle (x)", hvis der er mere end 5 indlæg. På det tidspunkt er det temmelig logisk, at man lige vil se, om der er noget, der skal rettes, så det eneste rigtige ville være at vise hele listen og hoppe direkte til sidste indlæg.

3) Det ville være fint med en mulighed for at kalde en tabel frem over de mest benyttede matematiske tegn og græske bogstaver, så man meget lettere kunne bruge Unicode i formler. Det er ikke alle, der kan skrive Latex, og somme tider vises det ikke som færdig formel, men som Latex input. Desuden har man jo også brug for at kunne henvise til parametre skrevet med græske bogstaver i teksten. F.eks. er det forvirrende at skulle skrive "Er" eller endnu værre "er" for den relative dielektricitetskonstant (epsilon).

 • 2
 • 2

4) Overvej en editor fra denne side af årtusindeskiftet, eksempelvis CKEditor, således at indlæg kan formateres på en moderne måde, og ikke noget som bringer mindelser om QED eller Vi.

Og på et teknisk forum (for er det ikke det det påstås at være?) ville muligheden for at uploade billeder og tegninger nok også være ret så relevant.

MEN som det absolut første, drop den fjollede folding, og hop direkte til det indlæg der linkes til!

 • 6
 • 0

Dejligt at i forsøger at gøre noget ved brugeroplevelsen, men der er nok lang vej igen.

Jeg vil nu kun fokusere på det nye navigationspanel. (Jeg læser kun ing.dk på pc med firefox.)

Jeg bruger navigationspanelet rullegardin til at springe fra et blog-indlæg, eller debattråd, til den næste, det er hurtigere end at skulle via en oversigtsside.

1) når jeg er øverst på siden er der, centreret, under det mørkeblå "Ingeniøren" en navigationslinie: "Nyheder, Blogs, Debat,...". Hvis jeg hviler på et menupunkt, dukker der en rulle liste op.

Det er der ikke noget nyt i, for sådan en kom der også i det tidligere design. Problemet er blot nu at jeg kun kan se 2½ indlæg og ikke kan scrolle ned på gardinet når jeg kigger på Blogs. I det gamle layout var der en liste med de 5 nyeste blog-indlæg.

informationerne om de nyeste blog-indlæg fylder simpelthen for meget, billedet af forfatteren er for stort, og så er der kommet en introtekst.

2) når man så kommer længere ned på siden og begynde at bevæge sig op igen dukker der en ny navigationslinie op.

Nu er der tilføjet "Overblik" og "Søg" til navigationslinien. Hvorfor er disse to stikord ikke i den oprindelige navigationslinie i toppen af siden?

Hvorfor kommer der ikke en rullemenu når jeg hviler på for eksempel "Blogs"?

 • 1
 • 0

Kære alle

Tak for jeres kommentarer - og især de af jer der kommer med konstruktive forslag!
Noget af det har vi kastet os over med det samme. Andet tager lidt længere tid. Og som sagt: Alt omkring debatten/trådene tager vi fat i senere. Her er en liste over nogle af de problemer, der vil blive rettet ved deploy i næste uge:

 1. Topnavigationens mega-menu vil nu have 0.5 sekunders delay, før den åbner. Dette gør, at man nu kan navigere musen over, uden at mega-menuen åbner med det samme.

 2. På mobil: Home-knappen vil nu være "til toppen" på alle sites undtagen artikler. Begrundelsen for, at den stadigt vil være "Home" på artikler, er, at der er infinity scroll, så der vil dette være navigationen tilbage til forsiden.
  Under hver artikel I infinity scroll, finder man stadigt "til toppen af artiklen".

 3. På drop down nyhedsmenu: Artikler fra eksterne sites (V2) vil nu få default billede (ikke tomt felt som nu).

 4. På mobil: User menu vil nu have "Close" ikon, når denne er klikket. Yderligere vil man nu kunne klikke uden for brugermenu-feltet for at lukke den.

 5. Adblock issue: Adblock (og Firefox) gjorde det ikke muligt at se standard headeren efter scroll. Den eneste måde, man kunne få denne tilbage, var ved at klikke på Ingeniør logoet i den. Dette vil blive fikset.

 • Dette er, hvad vi når i denne uge på Ingeniøren.

mbh Henrik Heide
Webredaktør

 • 4
 • 1

Tak for jeres kommentarer - og især de af jer der kommer med konstruktive forslag!

Læs, vi tåler ikke kritik, og er i øvrigt ret ligeglade.

Nu har sammenfoldningen af debattråden og den manglende mulighed for at gå direkte til sidste indlæg været et irritationspunkt i rigtig lang tid, uden der overhovedet har været nogen form for lydhørhed.

Og som sagt: Alt omkring debatten/trådene tager vi fat i senere.

Hvorfor skal det gøres til raketvidenskab at gå tilbage til noget der har virket?

Hvis I her og nu fiksede den mega irriterende "åbn-scroll ned-udvid-gå til bund-gå lidt tilbage" så den virkede efter hensigten (tryk på en kommentar i oversigten og hop direkte til den), så tror jeg I ville vinde rigtig meget goodwill, og så kunne alt det andet såmænd godt komme klattende.

 • 8
 • 2

Topnavigationens mega-menu vil nu have 0.5 sekunders delay, før den åbner.

Efter min mening er tidsafhængiged i et brugerinterface stort set altid et tegn på, at man har et problem som burde have været løst på en anden måde. I dette tilfælde kan det være at man burde have valgt først at åbne menuen når folk rent faktisk trykker på den, og ikke at de tilfældigvis bare holder musen hen over menuen.

 • 1
 • 0

Jeg vil også foreslå, at man ligesom på LinkedIn kan få oplysninger om uddannelse og beskæftigelsesmæssig baggrund, når man klikker på en profil. Det vil være en stor hjælp til at vurdere med hvilken vægt, en person udtaler sig. Idag får man kun en liste over de tråde, som profilen har deltaget i.

 • 1
 • 4

Jeg vil gerne indskyde at jeg for noget tid siden skrev og brokkede mig over en fejl i kommentarudfoldning som faktisk blev rettet ret hurtigt (da vi lige blev enige om at det ikke virkede :).

Man skal nok huske på at der inde bag ved sker en hel masse ting, så der skal måske bevilges resurser som går andetsteds fra, og diskuteres for og imod, og måske frigøres en kæphest osv., så det måske er et lidt tungere apparat selvom det ser indlysende ud udefra. Især fordi der inde bag ved er nogle flere prioriteter i spil end man som læser sidder med.

 • 4
 • 0

Dejligt at se at mobile brugere ikke bliver glemt, men...
Med en iPhone SE, virker det som om at tekst og billeder er lige en tand for bredt og der kan scrolles horisontalt.

Når en side indlæses, startes visningen helt til venstre, og imens al tekst og billeder rent faktisk kan ses, er der stort set ingen højre margin, så man kunne tro at der var noget at scrolle efter.

Det kunne være rigtig fint, hvis bredden kunne tilpasse sig, så der både var lidt margin og ingen scroll.

 • 0
 • 0

Nu ligner det noget brugbart igen, men hvorfor skulle vi igennem det sidste års gedemarked?
Alle elendighederne kunne vel være afprøvet internt, så vi andre ikke skulle lægge ryg til dem.
Det halter stadig lidt med "tilbage". Det kan tage mange step at komme tilbage.

 • 0
 • 0

Når man til bunden af andre artikel, kommer der en ny. Dette gentages sikkert "uendeligt"

Trykker man "læs flere kommentarer", på en af de senere artikler, udvides kommentarerne godt nok, men man rulles til kommentarfeltet på den første artikel.

Så man må rulle hele vejen ned igen.

Den label, der hoppes til må skulle have tilført et artikelid eller kvalificerede på anden vis.

(Dette er kun afprøvet på mobilen)

 • 0
 • 0

I det hele taget er det en ret anstrengende oplevelse.

Og det er en gammel diskussion.

Klikker man på en kommentar i debatoversigten, så kommer man ikke automatisk ned til sidste indlæg (som er det man helst vil se), men til selve artiklen/bloggen.

Man skal scrolle ned og trykke udvid, hvorefter teksten nogen gange går til sidste indlæg, andre gange til toppen, hvorefter man skal scrolle ned igen - temmelig anstrengende på en tablet.

Over hos jeres søster på V2 kan de godt finde ud af det, der kan man i oversigten enten trykke på artiklen (øverst), eller selve kommentaren.

Og så er der i øvrigt på en tablet en temmelig overflødig home knap der flyder med - skal der endelig være noget, så skulle det hellere være en til top knap.

Endvidere er det lidt tilfældigt når man poster om man ender i toppen og dermed skal scrolle ned igen og udvide, eller om man ender på en egen kommentar.

Generelt bør I droppe det der med der ikke altid er udvidet - også fordi man kan først søge på siden efter den er udvidet.

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten