close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Vejrsensor ønskes

Vi er efterhånden nået ned til små detaljer i husprojektet og en af de næste ting på min liste er at jeg vil have en vejrsensor.

Vejrstationer kan man købe billigt i byggemarkeder for ingen penge og man får præcis hvad man betaler for, inklusive ubrugeligt LCD display designet i stil med japansk hifi udstyr fra 1980'erne.

Jeg leder derimod efter en vejrsensor der kan aflevere data til en computer og jeg interesserer mig primært for temperatur, luftfugt og nedbør.

Vindhastighed og retning er mig ligegyldigt og jeg vil helst slippe for de dermed forbundne bevægelige dele (og har næppe råd til en ultralydsimplementering).

Planen er at montere vejrstationen på et fritstående rør et sted i haven og hvis det skal være trådløs forbindelse, skal det være noget solcelledrevet så der ikke skal skiftes batterier.

Nogen gode forslag ?

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Den kombinerede tryk-, temperatur- og luftfugtighedssensor BME280 fra Bosch Sensortec er ganske udbredt blandt gør-det-selv folket og fås til omkring EUR 1,- på et breakout board fra kinesiske leverandører.

Sensoren tilgås via I2C eller SPI. Kablingen til en I2C-sensor kan forlænges mærkbart med en I2C extender som f.eks. P82B715.

Den nyere BME680 giver tillige et estimat for luftkvaliteten.

Databladene er ganske omfattende. Ligeledes findes der API'er fra Bosch Sensortec og et hav af Python-scripts m.v. på f.eks. GitHub, som man kan lade sig inspirere af.

OneWire kunne også være relevant afhængig af krav til systemet. Du har tidligere beskrevet DS18B20; kig på DHT22.

Hvad er dine krav og overordnede forventninger til systemet?
Gå gerne lidt mere i detalje for at guide debatten.

  • 4
  • 0

Lufttryk, temperatur og luftfugtighed er fra elektronisk side ret banalt, der findes masser af sensorer på markedet.

Nedbør er derimod et blikkenslagerprojekt som med enkle sensorer ikke rigtigt er til at klare.
Måske en radarsensor?

  • 0
  • 0

skal det være noget solcelledrevet så der ikke skal skiftes batterier

Medmindre du er ligeglad med målinger om natten, så slipper du vel ikke helt for batteri.

  • 0
  • 0