hackerspace blog

Vagtskifte i hackerspacet

I går søndag var der generalforsamling i Labitat. Mødet bød på stor udskiftning i bestyrelsen, og vi håber det næste år bringer positiv udvikling i vores hackerspace. Nogle af de ændringer vi håber på, er at vi får mere plads, flere forskellige typer hackere og mere aktivitet i spacet. Gruppen, der gennem det sidste halve år, har arbejdet på at finde nye lokaler og samarbejde med kommunen, er nu vel repræsenteret i bestyrelsen. Med lidt held, foruden alt det arbejde der er lagt i at søge nye lokaler, vil vi inden næste generalforsamling være flyttet til noget større og mere egnet til vores aktiviteter - nuværende som fremtidige.

Til mødet opstod også en ny gruppe "ShapeShack Copenhagen" indtil videre bestående af tre arkitekter, hvis første projekt er at oprette et 3D scanne og -printe hjørne i spacet. Der var stor vilje blandt deltagerne i mødet til at hjælpe med at starte denne gruppe op som en del af Labitat. En af opgaverne i den forbindelse bliver at hacke en professionel 3D printer og bygge en højopløselig 3D scanner.

Den nye bestyrelse blev stemt ind med løfter om øget samarbejde med andre kreative grupper, vedblivende åbenhed og flad organisationsstruktur. Et nyt regnskabssystem er blevet udviklet, så vores daglige regnskab bliver let at føre for kassereren og åbent og tilgængeligt for alle interesserede.

En del af mødet blev brugt på at snakke om Labitats fremtidige fysiske tilstedeværelse. Vi har i nogen tid været i kontakt med Københavns Kommune, for at undersøge muligheden for et lejemål igennem dem. Dette er dog en lang og sej proces, som kræver en masse energi. Vi har haft flere af kommunens bygninger i søgelyset, men indtil videre uden held. Jo jo, på den ene side er vi nogle kræsne hackere, der gerne vil ha mindst 400m2, der ikke ligger alt for langt væk fra centrum, men på den anden side vil vi kunne bruge lokaler eller en bygning, som er uegnet til stort set alle andre formål.

Derfor vil jeg slutte af med et spørgsmål til jer: Hvem har egnede lokaler, som alligevel ikke bliver brugt til noget fornuftigt? Vi vil gerne tilføre dem liv og glade hacks.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten