close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ida-bloggen bloghoved blog

Vækstpakke og finanslov kan styrke mindre teknologivirksomheder

Regeringens erhvervspolitiske udspil, ”Sammen om fremtidens virksomheder”, rummer flere gode elementer, der kan være med til at sikre vækst og indførelse af ny teknologi i mindre virksomheder.

En klar strategi for digital vækst og højere fradrag for forskning og udvikling vil uden tvivl kunne medvirke til, at flere virksomheder vil få tilført livsnødvendig ny teknologi.

Vi skal have de små med

Det er helt essentielt, at mulighederne i digitaliseringen også bliver udnyttet i de mindre virksomheder. Og når regeringen i vækstudspillet vil afsætte 125 millioner kroner årligt frem til 2025 til en digital indsats, vil det uden tvivl give et løft og medvirke til at sikre områder som for eksempel digitale kompetencer og it-sikkerhed i de mindre virksomheder.

Flere analyser fra Ingeniørforeningen dokumenterer, at især de mindre virksomheder har et kæmpe potentiale for øget automatisering, og barriererne som disse virksomheder er oppe imod, er typisk tid og viden. Hvad midlerne helt konkret skal bruges til, vil regeringen løfte sløret for i en strategi, som ventes til efteråret.

Er skridtet stort nok?

Regeringen har ligeledes et forslag om højere skattefradrag for privat forskning og udvikling, hvilket bestemt også er et skridt i den rigtige retning.

Men om det er stort nok, må der stilles spørgsmålstegn ved. Det er tiltrængt, at vi tager hul på emnet, men en gradvis stigning mod et fradrag på 110 procent i 2026, er ikke et tempo, der imponerer.

Vi ved, at forskning og udvikling i virksomheder skaber vækst og jobs, og det kommer hele samfundet til gode, så her havde jeg gerne set et langt højere ambitionsniveau.

Denne artikel er en del af Ingeniørens Automationskampagne. Læs mere her
Per Diget
​I denne blog leverer IDA nye perspektiver på samspillet mellem teknologi, forretning og mennesker. Hvordan sikrer vi os, at de nye teknologier vandrer helt ud i de små og mellemstore virksomheder? Per Diget er formand for IDA's Erhvervs- og Vækstudvalg og formand for IDA på Fyn. Han er en af flere skribenter på denne blog.