close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

USAs atomkraft hænger i ål

Jeg har længe rendt ind i rygter om en større sag var under opsejling vedr. USAs atomkraft.

Den kom til overfladen idag og det var Associated Press der stod bag den.

Washington Post har hvad der ligner det første af en række artikler.

Det lyder præcis som om det er rumfærgen om igen.

Det er "Nu har det kørt i 30 år med de revner så det sker der nok ikke noget ved" holdningen der gradvist underminerer den indbyggede sikkerhedsmargin bid for bid.

Men det er også fordi det er noget gammelt skrammel efterhånden.

Da man byggede disse værker i plastic-fantastic-alderen, forventede man at kassere dem i løbet af 10-20 år når nye og smartere værker stod klar, eller, som yderpunkt, om 25 år når fusionsenergien stod for døren.

Nu har de kørt i op til 40 år uden den forventede afløsning.

Der har været nogle near misses, f.eks Davis Besse, hvor en revnet korrosionsbeklædning var alt hvad der var tilbage til at holde reaktoren tæt, fordi den 15-20cm tykke trykskal var ætset bort. Iflg AP har det samme problem været under opsejling med det nye (brugte) låg til reaktoren, som nu også skal udskiftes.

Feynman ville have sprængt en pakning hvis han havde opdaget at tilsynet erklærede at korrosionsbeklædningen kunne have holdt 2 måneder mere: Den var ikke beregnet til at holde trykket, det er ikke dens opgave.

Det bliver ikke bedre af at korrosionen blev kun opdaget ved et rent held fordi en gammel garvet medarbejder ikke lod sig kyse, selvom værkets ledelse lænede sig så meget op ad ham at det blev strafbart.

Af politiske, økonomiske, erhvervsmæssige, praktiske, elektriske og militære årsager, er der ikke ret mange der kan forestille sig et USA uden civil atomkraft, slet ikke på kort sigt.

Derfor er det usandsynligt at Obama laver en "Merkel", slet ikke med en Nobelprismodtagende atomfysiker som energiminister.

Men det lyder heller ikke som om han kan betale regningen for at gøre hvad der skal gøres.

Energiselskaberne har ikke råd og det sidste Obama har brug for 18 måneder før han skal genvælges, er en offentlig "bailout" af en industri der "too big to fail".

Han kan heller ikke genåbne Yucca Mountain deponeringsprojektet, uden at hans gode ven og støtte Harry Reid, leder af Senatet, kommer i valgmæssigt uføre.

Uden deponi, ingen nye værker, det siger loven.

Republikanerne er meget pro-atomkraft i USA, der er rigtig mange gode lobbyister i den branche, så de har ingen interesse, hverken økonomisk eller politisk i at skubbe til det skæve læs, tværtimod, det ville sandsynligvis blive et politisk selvmål.

Efter al sandsynlighed vil sagen derfor blive dysset ned og forsøgt løst i god ro og orden udenfor offentlighedens synsfelt på en eller anden måde.

Med mindre, selvfølgelig, USA pludselig står med deres eget private Fukushima, en halv times kørsel nord for Omaha Citys halve million indbyggere.

Calhoun værket, 2 dage siden:

Illustration: Privatfoto

Må du leve i interessante tider...

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

De forlyder de har pakket værket ind i en "giant rubber barrier against the water". Den gør nu ikke meget væsen af sig – selv på større billede [3].

Værket har været lukket ned siden d. 9. april [1]. Der har været ildebrand i et rum hvilket medførte at strømmen var væk i 90 minutter fra "the spent fuel pool". [2 o.a.]

1: http://www.reuters.com/article/2011/06/17/...
2: http://www.nrc.gov/reading-rm/doc-collecti...
3: http://photos.syracuse.com/post-standard/2...

Det er en syret verden vi lever i, når vi hører mere info fra et asiatisk styre end vi gør fra USA.

  • 0
  • 0

2: http://www.nrc.gov/reading-rm/...6932

ca:
09:30h fire detected and halon activated properly.
09:56 all notification to applicable personnel were completed
09:56 offsite assistance was called and Blair Fire Department responded to the site. No fire was found.

Det kan være at jeg misforstår men det må da ikke tage 26 minutter at lave en mønstring. Kraftværket er ikke engang særligt stort. Jeg forstår heller ikke at det tager 26 minutter at ringe til brandvæsnet, enten har operatøren vidst at branden var under kontrol og har is i maven men hvorfor så ringe efter brandvæsnet efterfølgende.

  • 0
  • 0

"...Basically, if anyone should be pissed about wind subsidies, it’s the wind industry, not the fossil fuel or nuclear industry, which gets so much more..."

"...So, without subsidies, prices would be something like this:

* Wind: 6-7 cents/kWh  
* Nuclear: 11-20+ cents/kWh  
* Coal: 9-32+ cents/kWh..."

http://feedproxy.google.com/~r/IM-cleantec...

  • 0
  • 0