Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ud af pc-puberteten

"Kan du komme ut av min kiosk". Jeg hader efterhånden de grimme slagsskibsgrå pc-plastkabinetter garneret med babyblå staffagestriber, som præger de danske kontormiljøer og ikke mindst min hjemmearbejdsplads, som tilfældigt befinder sig i et mellemstadie mellem dagligstue, kontor og smykke- og malerværksted.

Mit skrivebord ser Herrens ud - og min pc er synderen (jeg håber min kone læser med)!

Min Celeronbestykkede damp-pc er opgraderet med et par billige gigadiske og lidt eksternt brænderudstyr. Selvom den tvangsindkøbte strømforsyning, som resultat af en motherboardopgradering, er udstyret med en blæser af "Low Noise"-typen, hyler og piver den sminkede pc noget så frygteligt:

 • Jeg trykker på powerknappen, den "tyste" strømforsyning vågner op med et brøl. Et øjeblik efter falder de to harddiske i med små forsinkede hvin der accelererer til en fuldtonende lyd, når grafikkortets indbyggede blæser istemmer pestilens-koret.

Måske er jeg på vej ud af en stærkt forsinket pc-pubertet, men jeg bliver nødt til at bede om absolut tavshed. Tystnad. sssschhh!
For jeg er træt af lyden af pc, træt af det grimme design, træt af lugten af bromerede flammehæmmere fra elektronikken og kabinettet, lidt uinteresseret i specifikationer og har mere lyst til noget der virker, noget der er en æstetisk og funktionel oplevelse.

Det bedste bud, som jeg længe har set er Apples nye metalmadkasse: Mac mini.Det produkt kunne få mig til at konvertere, til at være mac-bruger som for ti år siden, hvis det kan kombineres med en flad skærm og et tåleligt tastatur.

Internetforbindelser, der altid er "on" får pc'en til at rykke ind i dagligstuen eller køkkenet. Og når den først er der, er det andre spilleregler der gælder, tror jeg regnestykket lyder. Godt at se, at nogle fabrikanter har fattet at sådan er det ikke blot for bærbare, men også for stationære pc'er. Vi er jo nogle få, som stadig gerne vil splitte kabinettet ad og fylde udvidelsespladserne, men som samtidig sætter pris på lydløshed og blide former uden risiko for at få flået fingrene til blods på skarpe metalprofiler under monteringen af det nyeste tunerkort.

Har du prøvet den små Mac, så fortæl os dit indtryk. Har du andre støjfri tips i form af bud på minipc'er og støjdæmpende blæsere, plader, vibrationsdæmpere og andet grej, så del ud af dine erfaringer.

Og ugens tilbud. Har du forslag til produkter, som jeg burde afprøve så aflever dem her. Som en ydmyg slave vil jeg påtage mig at leve med det bud fra jer, som er praktisk gennemførligt og ser mest spændende ud. Giv mig en opgave og læs resultatet her, med andre ord.

/kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Så er det nok en god ide at gå ind på mini-itx.com, men pas på for du vil blive grebet af at bygge en pc uden blæser og med et lavt strømforbrug.
Jeg har selv efter hånden fået bygget mig en sjov lille sag, hvor jeg selv er ved at lave kabinettet, hvilket faktisk er ret morsomt.
Prøv det, prøv det

Hvh
M

 • 0
 • 0

Nej, jeg har ikke prøvet Mac-mini, men har stor lyst. Men jeg har tastaturet (det trådløse) og musene, både den trådløse uden knapper og den med hale (lunte), to knapper og rulle. Meget stilrent og lever helt op til mini'en.

 • 0
 • 0

Kære Kurt
Måske du alligevel skulle overveje at konvertere - i det mindste en del af dit pc-udstyr til Mac. Den nye Mini Mac er netop beregnet til at kunne køre med dit standardudstyr fra pc-verden, f.eks. skærm, mus, tastatur, printer mv. Og så er den bare så lækker, at kreativitet ikke kan undgå at stige. Du kan komme i gang for under 4000 dkr inkl. diverse software.
Ser frem til at læse mere om dine konvertit-erfaringer med Madkassen. Mvh Jens

 • 0
 • 0

Jeg er selv mangeårig Macbruger (pt. Powerbook G4) og elsker det. Minien er en fantastisk maskine, og jeg kan kun anbefale dig at prøve den. Er du ude efter en lækker, lille og lydløs computer ville jeg dog anbefale iMac G5 - den har langt mere power.

Tør du ikke "switche", så er der også nogle PC alternativer:

 • 0
 • 0

Hvad med at teste en af MSI's Mega barebones f.eks. Mega 180.

Nedenstående er klippet direkte fra PcWorld.

 • 0
 • 0

Hej,

Forstår dig aldeles udmærket!

Jeg har selv fundet en god, men ikke særlig eksotisk løsning. Min arbejdsgiver gav mig valget mellem et stort uhyre af en desktop pc med overliggende knastaksel, dobbelt karburator og det hele, inkl. 5 (!!!!!) blæsere, og så en til mit formål tilstrækkeligt velbestykket bærbar.

En bærbar er oftest meget mere tyst end en desktop, og med en dok, trådløse taster & mus samt en 1280x1024 fladskærm fungerer Dell'len i dag som en ganske tyst desktop til alles tilfredshed, inkl. fruens.

Dell'len er alligevel alt for stor og tung at slæbe på, når man er vant til en lille 1,5 kg A4-sag....;-)

...../Kim

 • 0
 • 0