close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Tycho Brahe dome ankommet...

I sidste uge ankom den længe ventede plexi-dome, fra Holland, der skal placeres på toppen af Tycho Brahe, så passageren kan få en god udsigt.

Selvom jeg havde de grundlæggende mål, fra leverandøren, så var det med spænding at jeg kunne foretage mine egne opmålinger, eftersom en større bunke filer til snarest mulig laserskæring skal passe hertil. Det viste sig at alt passede og filerne er nu sendt af sted, så jeg kan få produceret luge-delen, hvori domen skal fastmonteres (med epoxy).

Domen vejer ca 10 kg og har en diameter på 580 mm og en nedre tykkelse på 30 mm og 20 mm i toppen. Den er i øvrigt sponsoreret af Oticon.

Eksternt billede

Mvh Kristian von Bengtson

Peter Madsens billede
Peter Madsen
er kunstingeniør og fortæller i denne blog om sine projekter inden for raketvidenskab, astronautik, luftskibe, undervandsbåde og talrige andre emner, han beskæftiger sig med.

Kommentarer (7)

Den klær' dig. Vender man billedet på hovedet ligner du en guldfisk! ;-)

Hvem i Holland har lavet den?

  • 0
  • 0

Domen vejer ca 10 kg og har en radius på 580 mm

Billedet ser ud til at snyde lidt, hvis radius er 58cm. Er det diameteren i stedet for?

  • 0
  • 0