phloggen

Tufte: NASA lider stadig af powerpoint

Richard Feynmann klagede over "bulletism" efter den første rumfærge exploderede.

Edward Tufte ristede NASA over en sagte ild efter den anden rumfærge faldt fra hinanden, fordi den helt centrale dokumentation af katastrofens årsag var totalt uigennemskuelige PowerPoint slides.

Og de er stadig ikke blevet klogere.

Dokumentationen for at den externe tank er sikker at flyve på STS121 er igen en PowerPoint presentation, og Edward Tufte giver den dumplekarakter:

The key overview slide (page 3) is a mess, although students of PP design might appreciate the 5 sets of orange drop-shadows, the 4 wavy-purple color fields, the 3 unintentionally 3D blue time-lines, and the floating-off in space bullets in the highlight box (with a change from dots to dashes midstream in the box). All this on one slide.
Hele hans sønderlemmende kritik kan findes nederst på hans Blog om emnet. PowerPoint er et fantastisk sminkeværktøj og folk slipper afsted med de mest utrolige ting, bare de har et sæt flotte PowerPoint slides til at sælge med.

Er det mon et problem her i landet også ?

/phk

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det samme gør sig vel gældende for "executive summaries".   Hvis dem der bestemmer har så travlt at de ikke kan læse rapporten eller blot den almindelige konklusion mon de så ikke har for meget at lave?   Mvh Morten

  • 0
  • 0

  Problemet er aldeles genkendt i trafiksektoren. Her har politikerne bestemt sig for at anlægge en Metroring i København. En væsentlig del af beslutningsgrundlaget er Powerpointslides med udsagn som "Styrke den kollektive trafik" og meget mere, som ingen er imod. Og på den måde er det lykkedes fuldstændigt at skjule det faktum, at projektet ikke har skyggen af trafikal berettigelse, og fx vil resultere i længere rejsetider for de fleste kollektive rejser i København. Måske vi skal lave et powerpointshow over temaet "Kejserens Nye Klæder" ?    Hjalmar

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten