Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Tryk og modtryk i Ottawa

Jeg er til BSDcan konference i Ottawa i Canada i disse dage.

BSDcan handler om BSD familien af operativsystemer, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD og Apple Mac OS/X og foregår altid på universitetet i Ottawa (I modsætning til EuroBSDcon der vandrer rundt i Europa fra år til år)

Før hen havde vi en BSDcon conference på skiftende steder på vestkysten af USA, men under Dan Langilles kyndige men uformelle hånd har BSDcan helt overtaget positionen som "den årlige konference i amerika".

En af fordelene ved at det foregår på universitetet er at vi kan bo "on campus" i de kollegielejligheder som studenterne har forladt for sommeren, prisen er decideret rimelig.

Vi har endda ethernet i hvert rum, men i modsætning til sidste år er der kommet en login/password ting på og da vi kun er her nogle dage vil de ikke udstyre os med midlertidige konti.

Nu er det imidlertid ikke gennemsnitsmennesker de har med at gøre. I netværkssammenhæng er det faktisk et rent drømmehold der bor lige rundt omkring mig.

Det tog derfor ikke så lang tid at finde en måde at komme på nettet på, udenom deres force-proxy snask: Lad være at bruge DHCP, bare grib en eller anden fast IP addresse og lad også være med at spørge deres DNS.

Det fine ved den løsning er at vi heller ikke skal trykke "accept" til deres pseudoquasicryptofacistoide betingelser.

Hvis man så bare har forberedt sig hjemmefra med et lille udvalg af forskellige tunnel software, så er den smule firewall de har ikke noget problem.

"It's good to be a geek" som vi siger Eksternt billede

Man kan rent filosofisk overveje om begrebet "god nok sikkerhed til almindelige mennesker" giver mening, når man ikke på forhånd ved hvem de "almindelige mennesker" kan risikere at være...

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten