ingternt bloghoved

Trods Coronakrisen: Teknologivirksomheder søger unge kandidater

Mens vi alle venter på at offentlige og folkelige Danmark lukker op, er der blandt de snart nyuddannede og i virksomhederne hektisk aktivitet for at mødes - i respektabel afstand. Disse møder, der er af stor betydning for de unges første job og for danske virksomheders fremtid, er en opgave, som vi som teknologimedie og -fællesskab har løftet i mange år. Typsik ude på campus men i år sker møderne digitalt lige her på Teknologiens Jobtræf ONLINE.

Oticon skal i alt rekruttere 350 ingeniører og it-profiler til deres hovedkvarter i Smørum. I år. Staten skal under Udviklings- og Forenklingsstyrelsen bruge endnu flere fortrinsvist it-profiler til dets enorme skatte-projekter og lignende. Vattenfall søger unge ingeniører til udvikling af offshorefundamenter til havvindmøller, og Forsvaret lokker med muligheder for teknologiarbejde som kun særligt clearede får at vide, hvad egentlig går ud på. Der er kort fortalt stadig fuld gang i rekrutteringen, selvom processen er blevet digital på grund af Coronakrisen.

En digital Løsning, der tiltrækker 1,000+ kandidater

Disse og flere virksomheder bruger vores nye tiltag til at knytte kontakt til de unge kandidater. Vi kan ikke afsløre fortrolige virksomhedsdata men hvis Forsvaret har fået et halv tusind besøg på deres nye stillingsopslag, så har vi ikke sagt for meget. Hvis Udviklings og -Forenklingsstyrelsen har fået næsten lige så mange, så er det heller ikke løgn. Og hver anden besøgende på Vattenfalls virksomhedsside på Jobtræf Online går videre til et job - mange af dem efter de har set videoen med en karantæneramt ingeniør fra virksomheden, der med en vindmøllemodel forklarer, hvad job og ingeniørudfordringer går ud på inden for havvindmøllebranchen.

En del af besøgene bliver til mødebookinger her og nu. Andre kandidater læser, ser video, bliver klogere, tager luft ind og vender tilbage.

I stedet for en stand på et Jobtræf-event får de deltagende virksomheder deres egen præsentationsside med mulighed for at de studerende kan booke samtaler og stille spørgsmål om deres muligheder direkte med dem. Og i stedet for karameller og andet, der typisk lokker de studerende til, har vi introduceret en virus-sikker drone, der flyver ud og optager videointerwies med de rekrutteringsansvarlige for virksomhederne.

Skal din virksomhed være med?

Skal din virksomhed med på Teknologiens Jobtræf ONLINE så læs mere her

Redaktør community & events Teknologiens Mediehus
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten