Teknologi 4.0 bloghoved

Tre gode grunde til at implementere ny teknologi i 2018

Allerførst: Rigtig glædelig jul og godt nytår.

Hermed årets første blogindlæg fra min side.

Der har været lidt stille fra min side den sidste tid, men efter at den famøse julefred sænkede sig, har der været tid til at kigge frem mod 2018.

I 2017 havde jeg igen fornøjelsen af at arbejde med udvikling og implementering af ny teknologi hver eneste dag.

Jeg vil derfor komme med tre gode grunde til, hvorfor du skal arbejde med ny teknologi i 2018.

1: Teknologi giver motivation

Når ny teknologi - det kan være robotter, software, 3D-print eller noget helt andet - bliver introduceret til en organisation, er det ikke ualmindeligt, at den første reaktion er skepsis.

Men efter kort tid bliver skepsis vendt til interesse. I stedet for at fokusere på det negative ved forandringerne fokuseres der i stedet på mulighederne.

En produktionsmedarbejder ser muligheder for at blive robotoperatør, ingeniøren ser mulighederne i nye designs med 3D-print og produktionsplanlæggeren får bedre muligheder med ny software.

Det er dybt motiverende at have muligheden for at udvikle og forme sin arbejdsplads. Jeg ser meget ofte, at introduktionen af ny teknologi udløser et helt uudnyttet potentiale ved medarbejderne, der bliver taget ejerskab, udvikling sker og det kan binde teams sammen omkring en fælles interesse.

2: Teknologi giver konkurrenceevne

Når den nye teknologi kommer inden for dørene, er det ofte med henblik på at øge produktiviteten, lave kostreduktion eller give mulighed for at udvikle et nyt produkt. Det er klart, at det i sig selv øger virksomhedens konkurrenceevne.

I efteråret snakkede jeg med en ejerleder i en SMV, som gerne ville have fleksibel automation af to grunde, primært fordi han ville øge produktiviteten på lav-volumen produktion.

Det var dog det efterfølgende argument, der fangede min opmærksomhed. Han ville gerne have robotter, fordi han vidste, hans konkurrenter ikke havde. Hvis han kunne nå at arbejde et år med robotter inden konkurrenterne, ville han have viden og erfaring, som ikke direkte kunne købes.

Dermed ville ejerlederens virksomhed have et større videnniveau end konkurrenterne, altså en konkurrencefordel.

3: Teknologi giver kompetencer

Resultatet af nysgerrigheden i forbindelse med ny teknologi er kompetencer.

Den nye teknologi giver i sig selv kompetencer, fordi man arbejder med den, men det giver også grundlag for opkvalificering. Med ny teknologi tiltrækker man meget nemmere arbejdskraft. Det er en effekt, jeg selv har mærket i Technicon, men som også bliver fremhævet bredt i erhvervslivet. Ny teknologi gør arbejdspladsen spændende, og det giver mulighed for at se perspektiver, som man ikke tidligere kunne se.

Min nye personlige assistent er AI

Budskabet er klokkeklart: virksomheder, der introducerer ny teknologi, klarer sig bedre.

Det er et budskab, som er sagt ofte, men det gør ikke budskabet mindre gyldigt. Derfor vil jeg opfordre til, at der i 2018 bliver implementeret endnu mere ny teknologi.

Jeg vil vende stærkt tilbage igen inden længe, hvor jeg vil fortælle om min nye personlige assistent. Hun hedder Amy, er særdeles flittig og jeg betaler kun 17$ per måned.

Amy er kunstig intelligens.

Denne artikel er en del af Ingeniørens Automationskampagne. Læs mere her
Casper Hansen er civilingeniør og adm. direktør i rådgivningsvirksomheden Technicon. Han arbejder med bl.a hyperfleksible automationsplatforme i EU-projektet RAMPup og i MADE. Han blogger om, hvordan ny teknologi og Industri 4.0 vil påvirke produktioner og forretningsmodeller.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Casper,

Super blog! Jeg vil faldt over en virksomhed, som gør meget i deres teknologiske udvikling og beskriver sig selv som på forkant med udviklingen. Det synes jeg lyder som en helt perfekt måde at drive forretning på - flere af dens slags mentaliteter, hvor man tør at gå forrest! - https://ecm.dk/

God dag /Carl

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten