Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Transportabel software til påskefrokosten

Der er noget labert over at kunne transportere software i bukselommen. For at parafrasere min danske musik-hadeduo numero uno: Hvis du nu kun kunne tage din yndlingssoftware med dig på en memory-stick, hvad ville du så vælge?

I stedet for et leve livet mens jeg tør det, ville jeg med de kommende påskedage i baghovedet vælge at fylde min grimme lille røde memorystick med nyttig dagligdags software.

Det er jo sådan, at heldigvis eksisterer der software beregnet til Windows, som ikke nødvendigvis skal installeres og registreres i den uoverskuelige registreringsdatabase.

Mit førstevalg er en John Hallers udgave af en USB-venlig Firefox-version. Med den tanket på memorysticken er den kompakte og vefungerende browser altid inden for rækkevidde. Husk at pakke softwaren ud, så er den klar til at blive afviklet på en vilkårlig Windows-pc påmonteret din memorystick bevæbnet med den portable Firefox-version. Det er herligt!

Mit andet bud er muligheden for at kunne afspille medbragte hjemmekompositioner eller andet festfyld under påskefrokosten . Tysk kvalitet finder man i gratis-softwaren No23 Recorder og Player. Den omdanner memorysticken til en transportabel lydmixer, afspiller og optager, som gør at man kan udleve eventuelle bøvede DJ Ötzi-drømme i takt med indtagelsen af den fyldige påskebryg. Nej, jeg mener, det tyske programmel faciliterer mulighederne for at afvikle god, digitalt lagret musik uden teknisk slinger.

Er du typen, der er udpeget som pc-supporter/besøgsven i festligt lag, så sørg for at have freewaren CopyText liggende på sticken (tak for tippet til Henrik Møller Jørgensen). Så er det en smal sag, at gøre disse ting: "You can do 3 kinds of things with CopyText: - copy text to the clipboard from listboxes, comboboxes, menus, labels, captions and different other places; - searche for text in all of these places; select found items, or again put them to the clipboard; - perform some nice tricks with windows: enable, maximize, move, change size and location, rename, put on top, show or hide."

En pendant til svundne tiders lysbilledfremvisninger, som involverede ommøbleringer og mørklægning af stuen, kan man trylle frem via memorysticken, som blot er påmonteret en fremmed pc. Skal feriebillederne beundres, så lad eksempelvis Picasa eller Photostory 3(hvis du har en lovlig kopi af Windows XP) generere et multimedieshow, som du tager med i baglommen.

Rigtigt kinky bliver det imidlertid, når du er i byen med din memorystick uden at kunne koble den til fremmede pc'er. Der er nemlig andre måder at vise eller udveksle data på. Det har jeg skrevet om i artiklen Datakopiering uden dikkedarer. Kort fortalt handler det om 2Copy2 - en usb-enhed i gajolpakkestørrelse, som kopierer mp3-filer og digitalfoto med et fingertryk.

På den enkelte foto-plads, som jeg har fået tildelt i Ing.dk's publiceringssystem kan du se 2Copy2 i fuld aktion.

Konklusionen fra min anmeldelse af 2copy2 var denne: "Til en pris på knap 400 kroner er 2copy2 samlet set et smart og billigt alternativ til andre datalagringsmedier. I fremtiden vil det være muligt at forbinde nye usb-enheder direkte. Men for nuværende indehavere af usb-medier er 2copy2 et velgørende bud på direkte dataudveksling. Produktet sælges tilsyneladende ikke i Danmark. Til gengæld er en række tyske netbutikker leveringsdygtige."

Produktet kan blandt andet købes pr.postordre hos tyskeConrad.

Har du andre bud på software, som ikke kræver installation men kan anbringes på et transportabelt medie, så overvej eventuelt at klikke på kommentér Indlæg, måske blive en anelse forvirret, men alligevel med minimalt besvær få et tomt tekstfelt frem, som du kan indsende dine tips i.

God Påske.

/kurt

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Den seriøse Open Source/Free Software entusiast går selvfølgelig ingen steder uden at have sin bash (Bourne Again Shell) med sig. Den gør enhver kommandolinie operation (og det er jo det miljø vi helst vil arbejde i) en nydelse i forhold til command.com og cmd.exe.

Et nært komplet Unix miljø (inkl. bash) til Windows kan fås fra www.cygwin.com. Udover bash er der mange(!) gode stykker software at få gennem cygwin (nævner hurtigt emacs, ssh, gnupg, XFree86, gcc, perl), og det hele kan køre uden installation.
Men jeg medgiver at det er lidt af en opgave at overskue cygwin, endsige lave en nedskaleret version til at tage med...

Er man ikke til det fulde Unix miljø, men har brug for en SSH klient som en enkelt eksekverbar fil til f.eks. fjernadministration er PuTTY (http://www.putty.nl/) et godt valg.

Derudover fortjener John Hallers Portable Thunderbird (http://johnhaller.com/jh/mozilla/portable_...) også at blive nævnt.

Mikkel,

  • 0
  • 0