Toxblog bloghoved

Toxblog skifter ham

Idag er det præcis 5 år siden, jeg startede med at skrive Toxblog. Selvom det har været en stor fornøjelse at skrive om min forskning, om mine rejser og om giftige dyr, så takker jeg af for denne gang. Heldigvis er der dog en plan for, hvordan Toxblog fortsætter og måske endda svinger sig op på et højere niveau med en ny skribent.

Illustration: Tim Jenkins

Toxblog's nye skribent, Timothy Patrick Jenkins, i kamp med en slange.

For 5 år siden skrev jeg mit første indlæg for Toxblog i forbindelse med, at jeg modtog titlen som Danmarks Sejeste Ingeniør. Dengang var jeg en førsteårs-PhD-studerende på Københavns Universitet, mens jeg nu er er lektor på tredje år på Danmarks Tekniske Universitet. Men ligesom præsidenter i Uganda ifølge lovteksten kun sidder fem år, tænkte jeg, at efter fem år, var det på tide at give pennen videre til en ny Toxblog skribent.

Illustration: Alma Laustsen

Livet som PhD studerende i Costa Rica hos mine costaricanske "forældre", José og Juanita.

Illustration: Ulrich Kudahl

Livet som PhD studerende i Cambridge.

I den sammenhæng har jeg heldigvis fundet en kompetent, yngre model, nemlig min kompetente postdoc Tim Jenkins, der netop er importeret fra Cambridge, UK. Jeg præsenterer ofte Tim som min dobbeltgænger: Jeg boede på Student Lodge i Cairns, Australien, i 2006, Tim boede der et par år efter. Jeg boede hos Doña Juanita i 2014-2015, hvor jeg arbejde på Instituto Clodomiro Picado. Tim boede på samme værelse og arbejdede på samme institut året efter. Jeg flyttede til Cambridge, UK, i 2015-2016. Naturligvis startede Tim kortvarigt efter. I 2016 flyttede jeg til Danmark for at starte på DTU som postdoc. Tim gjorde det samme i 2018. Jeg har en stærk forskningsinteresse for toksiner og modgift... Man kan næsten gætte, hvad Tim har. Det var dog først, efter jeg var flyttet hjem til Danmark, at jeg mødte Tim for første gang. Siden da har vi fået importeret ham til Danmark, nærmere præcist i min forskningsgruppe, Tropical Pharmacology Lab, hvor han skal hjælpe mig med at forske i moderne modgift. Og nu kommer han til at overtage Toxblog!

Illustration: Alma Laustsen

Hvordan PhD'en blev afleveret.

Illustration: Cecilie Kiel

Livet som postdoc i Tropical Pharmacology Lab.

Jeg vil klart mene, at man kan glæde sig til, at Tim overtager bloggen, selvom han måske kan virke som en billig kopi pga. manglende ingeniørtitel. Der vil dog være en større ændring: Toxblog vil fremadrettet blive skrevet på engelsk.

Til de glade: Velbekomme!

Til de sure: Tim er egentligt mest tysker, så I skal bare være glade for, at bloggen ikke er på tysk.

Til tyskerne: I vandt heller ikke denne gang

Til ingeniørerne, som gerne vil have nogen tal for Toxblog, tænkte jeg, at jeg ville dele lidt statistik. Siden Toxblog startede har der været:

1 skribent

170.000 unikke besøgende

75 skrevne indlæg med et gennemsnitligt antal besøgende på ca. 2.300

430 kommentarer

0 dårlige jokes fra skribentens side

16.000 unikke læsninger har det mest læste indlæg om verdens farligste slange

10.500 unikke læsninger har det næstmest læste indlæg om den sorte mamba

696 unikke læsninger har det mindst læste indlæg om hvorfor man skal blive biotekentreprenør

Af de sidstnævnte tal (samt de hemmelige mørketal for andre indlæg) kan man konkludere, at jer læsere ikke gider læse om folkeskolen, dansk økonomi eller samfundsrelevante ting. Nej! I vil gerne vide, hvilken slange er mest klam, hvor hurtigt man dør, og hvor klamt man dør. I sagens natur er det vigtig viden for danskerne, som med al deres ferie jo nærmest er et rejsende folk, der ofte støder på slanger.

Illustration: Affinity Proteomics

Voksenlivet som lektor på DTU.

Jeg håber, at mange af jer, der har fulgt med, vil fortsætte med at følge med. Jeg tror i hvert fald ikke, at kvaliteten af indlæggene falder. Toxblog skifter således ham. Mere konkret: ham der Andreas ud med ham der Tim!

Til sidst vil jeg gerne slutte af med at takke alle jer, der har vist interesse for min forskning og mine indlæg her på Toxblog. Jeres positive kommentarer har varmet hver gang og har været en stærkt motiverende faktor for at skrive Toxblog. Tusind tak til jer alle!

Andreas Laustsen er kemiingeniør, PhD og biotekentreprenør (Biosyntia, VenomAb, Chromologics, Antag Therapeutics, VenomAid Diagnostics og Bactolife). For tiden arbejder Andreas som Lektor på Danmarks Tekniske Universitet med bioteknologi-baserede modgifte mod slangebid. I 2014 blev han kåret som Danmarks Sejeste Ingeniør, i 2016 som en af Europas top 10 biotekentreprenører under 30 år og i 2017 som en af Europas "30 under 30" af Forbes og en af Europas top 35 innovatører under 35 af MIT Technology Review.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Hej Andreas, Toxblog har har været én af de bedste blogs i den tid jeg har læst ing.dk! Stærkt giftig viden tilsat lammende humor og leveret i lynhurtige hug når man mindst ventede det... Jeg tænker at Tims ham får svært ved at rumme ham Tim hvis han snor bloggen højere op - Men så kan den vel skiftes (hammen altså).

Held og lykke fremover and welcome Tim!

 • 6
 • 0

Mange tak, Axel! Jeg sørger for at hjælpe Tim igang med skrivningen, så det fortsat bliver fedt at læse Toxblog. Mvh Andreas

 • 3
 • 0

Tusind tak for fornøjelig læsning over årene! Håber du stadig vil "gæste-blogge" af og til!

Poul

 • 2
 • 0

Hej Poul Tusind tak! Jeg kunne godt forestille mig at lave en gæsteoptræden en gang i mellem i fremtiden. Mvh Andreas

 • 1
 • 0

Hej Andreas Jeg kunne godt tænke mig et allersidste opsumerende blogindlæg fra din side: Hvor kom I fra, hvad har I opnået i løbet af de sidste 5 år og hvor er I på vej hen nu. Muligheder og umuligheder i udviklingen af modgifte mod slangebid.

Også i øvrigt skrive i Tim's kalender at han skal gøre det samme d. 1/12 2024. Han er vel en rigtig klon.

God arbejdslyst og et stort ønske om at I må finde modgiften.

 • 2
 • 0

Hej Flemming Mange tak for din besked. Jeg frygter, at det kan blive en tand for selvpromoverende med sådan et indlæg, da det i al beskedenhed går ret godt. Ifbm. min forskning er vores største forskningsgennembrud dette: https://www.nature.com/articles/s41467-018... Her lavede vi verdens første (eksperimentelle) rekombinante modgift bestående af humane antistoffer, der kunne neutralisere giften fra den sorte mamba i en musemodel. Her er lidt af, hvad der blev skrevet om det: https://www.youtube.com/watch?v=SuD4LUVY-do https://cen.acs.org/biological-chemistry/b... https://www.technologynetworks.com/drug-di...

Der er sikret et trecifret millionbeløb i støtte/investering til videre forskning (både på DTU og i mine firmaer), og der er udgivet en del både videnskabelige artiker og populærvidenskabelige artikler, ligesom der har været stor international interesse. Oversigt over forskningsstøtte (kun til min akademiske gruppe) kan ses her: http://tropicalpharmacology.com/grants-awa... Vores artikler: http://tropicalpharmacology.com/research-2/ Opstart af firmaer fra min gruppe (derudover er der et ekstra ét på vej): http://tropicalpharmacology.com/entreprene... Jeg håber, at dette giver et indblik i fremskridtene. Mvh Andreas

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten