close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Torsdag formiddag i Copenhagen Suborbitals

Det sidste hængeparti i fraflytningen af HAB1 var at få UC-3 Nautilus flyttet til vort nye lejemål HAB2.

Ubåden vejer i fuldt operativ tilstand 42 tons. I dag står den dog rømmet for alt afbolteligt inde og ude for at blive overfladebehandlet. Med tømt maskinrum, afmonteret tårn, uden dækplader og dørkplader, tømt for diesel og vand vejer den kun cirka 30 tons.

Illustration: CS

Foto: Jev Olsen

Noget af det gode ved at have lejemål på Refshaleøen er alle de søde og kompetente naboer. Området rummer et væld af virksomheder, foreninger og kunstnere med unikke kompetencer.

En af disse gode naboer disponerer et ubåds landtransport aggregat i form af en en Kalmar truck som kan løfte og køre med en byrde på 30 tons.

Foto: Jev Olsen

Klokken 0900 i dag trådte CS Sværgodstransportafdeling an efter ubåds landtransport rullen.

To timer senere stod UC-3 Nautilus indenfor hegnet ved HAB2.

Foto: Jev Olsen

Video om ubåds flytningen: https://www.youtube.com/watch?v=o_9tKBihFzY

UC-3 Nautilus website: http://uc3nautilus.dk/

Fotos fra renoverings arbejdet: https://plus.google.com/photos/114657365514543526210/albums/5928334252173955393?banner=pwa

Kristian Sørensen
er Formand for Copenhagen Suborbitals

har faktisk aldrig været "min" undervandsbåd.

Hun er kun "min" ide, og er mit svendestykke som designer og bygger af sindsyge apparater.

Hun er bygget af undertegnede, med hjælp af en gruppe mennesker som ikke længere er aktive i ubåden, men som helt sikkert er velkommen til at blive det igen. Af de er Claus Nørregaard nok den vigtigste, men der var under bygningen mange som malede, kom og var med til at krane og dens slags.

Nautilus renoveres i disse tider af en forening hvis formål det er at drive ubåden på fælles basis. Jeg er selv en del af den forening, og meget stolt af den og dens arbejde.

Vi har også den glæde at tælle enkelte professionelle ex flåde ubådsfolk i besætningen.

Nautilus er for stort et fartøj til enmand betjening, så foreningen omkring hende er helt og aldeles nødvendig for at hun kan komme i drift igen.

De mangler akut metalarbejdere med lyst til at arbejde med Nautilus, og siden blive en del af hendes besætning.

Det er skønt fartøjet findes, og at hun har nogen der elsker hende.

Peter Madsen

  • 20
  • 1

UC-3 Nautilus har aldrig været Peters i ejendomsretslig forstand, den er blot ofte blevet omtalt som "Peters ubåd" fordi han, sammen med Claus Nørregaard og flere andre var de drivende kræfter bag dens tilblivelse og senere operationelle drift.

UC-3 Nautilus var ejet af Foreningen Copenhagen Suborbitals indtil i dette forår hvor vi på vor generalforsamling besluttede at skille den fra i sin egen forening, der nu ejer hende og arbejder på at renovere hende.

De seneste år har ubåden holdt egne fundraising events og lavet egne tiltag for at financiere sig selv. Så det er en ubåd på egne økonomiske ben der nu er i sin egen forening.

Ubådsforeningen bor til leje hos Copenhagen Suborbitals i henhold til en kontrakt mellem de to foreninger.

Ubådsforeningens medlemsskare består pt. af de fra CS der har en særlig interesse i ubåden. Jeg er f.eks. selv medlem.

  • 18
  • 0