close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ida-bloggen bloghoved blog

Tillykke med kommunevalget – husk teknologien

Kommune- og regionsvalget er vel overstået, og tillykke til de nye by- og regionsråd. Nu skal der trækkes i arbejdstøjet og sikres velfærdsydelser af høj kvalitet og lokal beskæftigelse.

Et område, som det er vigtigt, at de lokale og regionale politikere husker at prioritere i den kommende valgperiode er at sikre, at det lokale erhvervsliv får udnyttet mulighederne inden for ny teknologi.

Særligt de mindre virksomheder rundt om i kommunerne er udfordret på denne dagsorden – og har typisk vanskeligt ved at overskue, hvilken form for teknologi der skal investeres i og hvornår.

For eksempel viser en undersøgelse hos De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, at halvdelen af de mindre virksomheder ikke anvender digitale teknologier.

Og IDAs årlige automatiseringsanalyse, Potentialer og barrierer for automatisering og digitalisering i industrien, påviser, at barriererne for øget automatisering og digitalisering er manglende viden og tid hos såvel ledelse som medarbejdere.

Kommunerne må ikke nedprioritere

Det kan kommunerne og regionerne hjælpe med til at få løftet – og flere steder gør de det heldigvis allerede med succes.

Det gælder for eksempel Region Midtjylland og Region Syddanmark samt Odense Kommune, som er meget aktive med hensyn til at skabe gode rammer for vidensmiljøer og innovationssamarbejde inden for robot- og droneteknologi - og i den offentlige erhvervsfremmeindsats prioriteres en opsøgende oplysningsindsats blandt de mindre virksomheder.

Det er vigtigt, at kommuner og regionale vækstfora opprioriterer denne indsats, og at der ikke er nogle af de aktiviteter, der nedskæres, når regeringen lægger op til en effektiviseringsgevinst af den offentlige erhvervsfremme på 150 mio. kroner årligt fra 2019.

Denne artikel er en del af Ingeniørens Automationskampagne. Læs mere her
PerDiget

Indlægget sige:

"Regeringen lægger op til en effektiviseringsgevinst af den offentlige erhvervsfremme på 150 mio. kroner årligt fra 2019."

På godt dansk betyder det en nedskæring af den offentlige erhvervsfremme med 150 mio kr fra 2019. Hvordan kan det være et fremskridt for erhvervsfremmen?

Specielt når der ikke følger 500 - 1.000 mio kr med til at facilitere denne yderligere erhvervsfremme.

Personligt har jeg været med til at reviewe gevinstpotentialerne for Sundhedsplatformen, hvor ledelsen efterfølgende vurderede, at jeg ikke kunne regne rigtigt med plusser og minusser.

  • 0
  • 0