Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
DTU roadrunners blog hoved

”Tigerdyret” ønsker glædelig fars dag

Torsdag den 5. juni bliver landets fædre fejret af deres familier i forbindelse med fars dag, og traditionen tro slår Danmarks Tekniske museum i Helsingør dørene op for teknikinteresserede fædre og deres familier. Mellem klokken 10 og 17. Museet har en stor udstilling af bl. a. fly og biler fra forskellige tidsaldre og har i dagens anledning arrangeret ekstra oplevelser for hele familien i form af forlystelser og særligt inviterede udstillere. Blandt de særligt inviterede er bl.a. DTU Roadrunners og økobilen DTU Dynamo 10.0, bedre kendt som ”Tigerdyret fra DTU”, som netop er vendt hjem fra den internationale konkurrence Shell Eco-Marathon som uofficielle verdensmestre i grøn bilkonstruktion og –kørsel for 6. år i træk.

Illustration: Privatfoto

Billedkilde: Søren Svendsen, Shell

Fra Skagen til Nakskov på én liter benzin

Under konkurrencen præsterede økobilen DTU Dynamo at kører en distance svarende til 598,98 km/l på almindelig blyfri 95 benzin på Shell Eco-Marathon banen i Rotterdam, Holland. Det svarer ca. til at køre fra Skagen i Nordjylland til Nakskov på Lolland på kun én liter almindelig benzin, hvis man vel at mærke kører over Fyn og fortsætter gennem Ringsted.

Ifølge www.krak.dk er der 592.6 km fra Skagen til Nakskov over Ringsted. DTU Dynamo 10.0 "Tigerdyret" kan altså køre længere end denne distance på hvad der svarer til én liter almindelig benzin. Kort kilde: www.krak.dk.

På Roadrunners stand på Danmarks Tekniske museum vil alle museets gæster få mulighed for at se ”Tigerdyret”, både ude fra og indvendigt, og få mulighed for at møde de studerende bag projektet, som gerne fortæller både børn og voksne om bilen og projektet. Så kom og mød verdensmestrene i grøn bilkørsel og -konstruktion fra Danmarks Tekniske Universitet og se vinderbilen som for 6. år i træk er blevet kåret som verdens mest brændstoføkonomiske bil.

Fars dag arrangementet finder sted på Danmarks Tekniske Museum Torsdag den 5. Juni 2014 fra kl. 10 til 17. Se mere på Museets hjemmeside: www.tekniskmuseum.dk/.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først