motorbloggen

Tesla S sejler i Kazakhstan

En kazakhstansk billist sendte sin Tesla ud på dybt vand og opdagede, at den kunne flyde.

Faktisk kunne den også komme fremad.

Se videoen på Youtube her.

At den kan bruges som båd bekræftes af Elon Musk i en Twitter-besked.

Illustration: Twitter

Men som der står, er det ikke noget, som kan anbefales.

Vi må da også håbe, at der ikke sker en kortslutning af batterierne.

Er der nogen af Tesla-ejerne her på bloggen, som har prøvet at køre gennem en stor vandpyt og fået bilen til at sejle?

Journalist og ingeniør. Har skrevet om teknologi og produktion siden 2001 og tidligere arbejdet med planlægning i energisektoren. Har især fokus på Industri 4.0, robotter, 3D-print, transportmidler, energisystemer og anden ny teknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

For pokker Bjørn, nu har du afsløret Teslaejernes hemmelighed! Når først lavbroen er passeret og vi ankommer til Sprogø, så er det direkte af motorvejen, ned til stranden, ud i havet og tværs over sejlrenden - husk gerne at bruge vinterdæk, det giver et bedre vandgreb. Herved passeres "betalingsringen" i passende afstand - alt i mens lille mor og jeg vifter med nogle grønne og røde lygter...

Spøg til side. Jeg kunne ikke finde på at "sejle" gennem sådan en stor vandpyt. Batterierne er pakket godt ind, så direkte kortslutning der inde er rimelig udelukket. Men, hvis man demonter plastik skjoldene ude under kølerhjælmen så kan man se at der sidder en hel del elektronik på bagvægen ind mod kabinen. Jeg ville nødig brænde frekvensomformer, computer eller laderen af på den konto. Med en bil på 2,2 tons skal der immervæk 2,2 m^3 luft under overfladen før den flyder - det vil givetvis også give vand i kabinen.

-Eivind

  • 1
  • 0

Jeg mener ikke det er tydeligt i videoen, at den flyder? Hvordan kan du se det? For mig at se tager han bare den anden bil indenom, men flyder den der? Men det må være en fordel ikke at have et luftindtag.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten