rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

T- 7 dage 18 timer

En uge før den afgørende test og raket booster gruppe leder Peter Madsen er slået til tælling af en halsbetændelse.

Det sjove er - at sådan som vores arbejdsgruppe CS nu fungerer er der åbenbart redundans i systemet. De arbejder jeg i dag skulle have stået for er nu udført af Michael og Christoffer - de har monteret de svære bukke som på søndag skal fastholde HATV raketten til sidste afprøvning på jorden.

Det er umådeligt vigtigt at vi kan øve os i det teamwork som vores mission kræver - både teknisk og organisatorisk. Vi er pt. groft sagt organiseret i en boostergruppe, en payload / måle gruppe og en special afdeling der behandler de humane aspekter i projektet. von Bentson holder det hele sammen som vores "Flight Director" og får både krudtkarle som jeg selv samt kabelslæbere, smedebasser, borebisser og elektronik troldmænd til at fungere sammen.

Vi måler trykkraft, fødetryk for N20, samt gastryk i top og bund af brandkammer og alle transducerne er nu kørende og kampklare sammen med sample udstyret.

Det bliver et sandt helvede af kamera og måleudstyr på søndag.

DR1 og TV2 samt Discovery og et dansk produktionsselskab har alle ytret ønske om at være med til testen...hvilket da viser en vis interesse da det jo bare er en forprøve...

Den eneste bevægelig del i vores motor - N20 ventilen er også blevet testet sammen med den kobling som skal gøre det muligt at lade ventilaktuatoren stå på jorden når raketterne engang til August skal i luften.

Vi er også kommet meget videre med den del - at finde et egnet opsendelsens sted efter den rejse vi var ude på i ugen. Det kilder lidt i maven når det bliver alvor - føj - der er ingen vej tilbage nu !

Vi har nok brug for en gruppe der bare krydser fingre...

Peter Madsen

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten