rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

T - 4 timer...still counting...

I dag er dagen. HATV raketten har været tanket op med raketbrændstof siden i aftens kl. 1900, og afventer sin skæbne monteret i prøvestanden.

Det er ikke mere vi kan gøre. Bengtson øver sig på sin nedtælling, og prøver at kontrollere hjerterytmen - jeg er gået ind i den rolige tilstand der rammer den dødsdømte når alt håb er ude. Det er bare en lille test...en lille bitte hvæsen ude på Refshaleøen - men for de implicerede er det næsten uudholdeligt spændende.

HATV er den første store booster vi bygger. Hvis det hale virker så har vi en arbejdshest af en raket, der for alt tidligere bygget af amatører til at ligne lynkinesere - men kun hvis den fungerer.

Her - fire timer før tænding giver jeg det 50 / 50 at vi får en perfekt test, og måske 80 / 20 at vi stadig har en motor i eftermiddag. Jeg er lidt bekymret for ventilaktuatoren - der er en møtrik jeg gerne ville efterspænde - men jeg kan ikke komme til den længere. Jeg er også lidt bekymret for waterhammer effekter i vores rørsystem ned til injektoren - for ventilen der starter raketten åbner meget hurtigt.

Men alt det er lige meget - for der er ikke mere jeg kan gøre. Jeg arbejder for at skabe de øjeblikke hvor man må holde vejret - så når de kommer - må jeg jo være cool.

Allermest håber jeg på en god test for mine kameraters skyld. Det vil være skønt at give drengene hånden efter et mindeværdigt brag...og vide at vi er på vej til vores første flyvning.

Jeg vender tilbage til bloggen i eftermiddag - og mon ikke Ingeniøren selv også kommer forbi og tager et par notater...

Kryds fingre for os kl. 1200

Tak,

Peter Madsen

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Al held og lykke her fra. Jeg håber at I får en vellykket test og ser frem til at læse nærmere om dens detaljer senere :)

Med venlig hilsen Christian Aarø Rasmussen

  • 0
  • 0

Også held og lykke herfra! Glæder mig meget til at høre hvordan det går og se video i aften når i får noget online :D

  • 0
  • 0

Tillykke! Nu vil glæder jeg mig til at se nogle flere videoer og høre om den ydede som forventet og alt det der :)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten