true cousins

Super gode nyheder - nye personlige rekorder + videoer

UPDATE - Situationen i Team True Cousins - 2-3 mulige scenarier

Illustration: Privatfoto

Et sjældent syn: Begge teamets køretøjer afsted samtidig.

TC-X i hidtil bedste tid

Hvilken fed søndag! Endelig succes og endda på begge fronter! TC-X og Glenn kom som bekendt helt ned på 6,20 sek (og 186 km/h) i søndags og er dermed blot 0,25 sek fra den verdensrekord vi går efter at slå i år (5,95 sek, Bil: Assault & Battery, John Metric). Efterfølgende skruede vi yderligere op for amperene og det blev i flere forsøg bare til en helt masse hjulspind og røg.

Konklusionen er, at der skal laves et launch-system a la det vi har på dragbiken (som vi først troede blev nødvendigt ved lavere tider). Desuden skal de to arme, som bærer de bagerste batterikasser forstærkes, da de lige nu bevirker at hele bagenden hopper op og ned under acceleration, som igen betyder at hjulene "hopper" hen over banen og hjulspindet har nemt ved at opstå. Dette medfører et større operation, da man ikke kan svejse på rammen uden at afmontere begge controllere fuldstændigt. Ved samme lejlighed skal rattet flyttes 2 cm og vi skal muligvis have endnu hårdere fjedre i foran.

Alt i alt betyder dette at bilen sandsynligvis først bliver klar til at køre til september, hvor vi så til gengæld vil gå efter omtalte rekord. TV2 Lorry ringede i dag og var ellevilde og vil meget gerne lave flere indslag og selvfølgelig især bringe noget omkring rekordforsøg (som vil blive om lørdagene i september). Og mon ikke TV2 gerne vil vise bilen igen, som de selv viste i Nyhederne, da den kørte galt til DHB for at se om det bliver til en rekord denne gang...?

Silver Bullitt - genfødt!

Så nu fokuserer vi på Silver Bullitt, som er genfødt og det er pludselig som at have fået en helt ny dragbike - hvilken forvandling (og nu med en udgangshastighed, der er gået fra 200 til 219 km/h!!!). I to år har vi kæmpet med udskridninger, slinger og har ikke kunne gøre nogen reelle forbedringer siden vores rekord i 2013 på 5,58. Efter at have forstærket bagenden oplevede vi under en kørsel 1. juli en langt større stabilitet end længe set, men så opstod en ret ubehagelig speed-wobble ved over 200 km/h.

Vi kørte derfor ud til Speedy fra Basement Performance, som er en meget dygtig både kører og konstruktør og mens vi var derude fandt vi selv ud af at ophængningspunkterne til styrdæmperen ikke var stærke nok. Speedy foreslog at vi forstærkede forgaflen med en ekstra bro, hvilket blev lavet kort efter. En ny styrdæmper blev skaffet fra vores trofaste leverandør, Jan Krohn fra MC Teknik Hyperpro. Som prikken over i´et fik jeg fremstillet en hurtig mini-kåbe/spoiler, da vi jo efterhånden er så højt oppe i hastigheder, at bare en eller anden form for afdækning vil være en fordel. Og endelig blev gearingen ændret til 20% lavere for at kunne få bedre 60 fods tider.

Her ses nogen af ændringerne på Silver Bullitt: Ekstra forstærkning af forgaflen i form af bro samt ny mini-spoiler

Styrdæmper på nye ophængningspunkter

Men nu er der gode perspektiver! Vi kører nu konstant UNDER den såkaldte break-out tid for Super Competition Bike-klassen, som er den vi 3 gange har deltaget i til Mosten Race Day med to 5. og én 6. plads til følge. Break-out tiden er den tid, som man kører i mod, men som man IKKE må underskride - det vil sige at en tid på 5,5000 er en vindertid.

Vi deltager også i år på Mosten, og for første gang kommer vi med Silver Bullitt, der altså nu kører under break-out tiden på forhånd. For 4-5 år siden ændredes break-out fra 5,70 til 5,50 og siden er Super Comp klassen aldrig blevet vundet på en tid bedre end 5,70 (så vidt vi ved), da alle har svært ved at komme derned - men vi ser i hvert fald på forhånd ud til at kunne. Det vil være historisk, hvis vi kunne vinde over 10-12 konkurrerende benzin dragbikes - og første gang nogen sinde i Europa at en større drag race konkurrence vindes af et elektrisk køretøj på lige fod mod benzin-drevne køretøjer. Men som vi har erfaret, så kan alt gå galt i drag racing - også når det er elektrisk.

Så nu gælder det om at træne på at køre 5,50-5,60 konstant. Og det skal vi kommende onsdag d. 12. august - alle er velkommen til at komme forbi og se på og få en snak i pitten. I øvrigt var Silver Bullitt den hurtigste motorcykel på Malmö Raceway i søndags.

Silver Bullitt: Hurtigste el-motorcykel på 201 m i verden?

Og når Mosten er overstået, ligger der endnu en stor mulighed for Silver Bullitt idet at den HURTIGSTE tid nogen sinde sat af en elektrisk motorcykel på 1/8-mile er på 5,211 sek - denne tid tilhører den mest legendariske elektriske dragbike overhovedet - Killarcycle (nu pensioneret). Killarcycle er grunden til at elektrisk drag racing overhovedet er opstået, da konstruktøren Bill Dubé allerede i slutningen af 90erne byggede Killarcycle, først med blybatterier og senere naturligvis litium. Vi har - på baggrund af en realistisk forbedring af 60 fods tiden alene - mulighed for at tage 0,2-0,3 sek af totaltiden ligesom vi stadig har mere power at give af og en eventuel optimering af gearingen.

Kilde: http://www.wallaceracing.com

Ovenfor har vedlagt de forskellige rekorder og kalkulerede 0-60 mph = 0-96 km/h, så der skal lige lægges 0,05-0,10 sek. Der findes forskellige beregningsmodeller og I er velkommen til at komme med et bud på hvad 0-100 km/h tiderne er...

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins fortæller sammen med sin fætter Glenn E. Nielsen om arbejdet med at udvikle og bygge deres lynhurtige el-motorcykler og -biler.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten