forskningsingeniøren bloghoved

Studerende, forsker, underviser, kom nu i gang med Eduroam!

Jeg kan efterhånden dårligt tælle det antal steder, jeg har været, hvor jeg på min telefon, tablet og bærbare computer har kunnet forbinde til WiFi via Eduroam. Min første positive oplevelse med, hvor smart og nemt Eduroam er, var på universitetet i Basel, og siden har jeg bl.a. også brugt det på University of Cambridge, på EPFL i Lausanne, i Arlanda lufthavnen ved Stockholm og senest i denne uge på Nanyang Technological University i Singapore.

Illustration: Privatfoto

Eduroam på iPad og iPhone i en gårdhave i den bagende morgenhede på Nanyang Technological University

Eduroam er en sammenslutning og teknologi, som deltagende institutioner kan benytte til at lade studerende og ansatte forbinde til WiFi. Når man er på hjemmeinstitutionen, DTU i mit tilfælde, er det således blot ét blandt flere alternativer for WiFi-forbindelse, men når man besøger andre deltagende institutioner, kan man ligeledes bruge Eduroam-forbindelsen - uden at indtaste gæste-logins og -kodeord eller lignende. Hvilket er det virkelig smarte ved Eduroam!

Eduroam fungerer - både på DTU og andre steder, hvor jeg har brugt det - stabilt og pålideligt, og jeg ser derfor ingen grund til ikke at bruge det. Alternativet er som nævnt at skulle fedte med logins og kodeord, hver gang man skal bruge WiFi, og hvorfor insistere på dette, når Eduroam er meget nemmere og også virker, når man er ude at rejse?

Så: Studerende, forsker, underviser, kom nu i gang med Eduroam!

Emner : Wi-Fi
Jakob Rosenkrantz de Lasson er civilingeniør og ph.d. i nanofotonik fra DTU. Jakob bloggede fra 2012-2022 om forskning, fotonik og rumteknologi.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Jakob,

Jeg bruger selv eduroam flittigt når jeg er ude at rejse, og det fungerer upåklageligt.

Endnu en fordel ved eduroam er, at det er et lukket netværk, der kræver adgangskode. De data du sender via wi-fi forbindelsen er derfor krypteret, og du er en smule mere beskyttet imod folk, der vil lytte med på linjen. Af samme grund bruger jeg derfor også konsekvent eduroam på DTU, fremfor den åbne standard wi-fi forbindelse, der er tilgængelig på campus.

/Niels

  • 1
  • 0

Det virker ok wpa2 og lignende er stadig rimelig sikker i luften

Men husk nu at når du er et sted uden for dit eget hus og din kommunikation er kommet på kabler efter et wifi spot, ja så er det muligt for enhver der har adgang til det net at være på en lytter. Du er nødt til at køre vpn/https/ssh eller noget i den dur for at være rimelig sikker.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten