Ordkløveri, men navnet er eduroam med lille 'e'.
/Björn
Jeg kan efterhånden dårligt tælle det antal steder, jeg har været, hvor jeg på min telefon, tablet og bærbare computer har kunnet forbinde til WiFi via Eduroam. Min første positive oplevelse med, hvor smart og nemt Eduroam er, var på universitetet i Basel, og siden har jeg bl.a. også brugt det på University of Cambridge, på EPFL i Lausanne, i Arlanda lufthavnen ved Stockholm og senest i denne uge på Nanyang Technological University i Singapore.
Eduroam på iPad og iPhone i en gårdhave i den bagende morgenhede på Nanyang Technological University
Eduroam er en sammenslutning og teknologi, som deltagende institutioner kan benytte til at lade studerende og ansatte forbinde til WiFi. Når man er på hjemmeinstitutionen, DTU i mit tilfælde, er det således blot ét blandt flere alternativer for WiFi-forbindelse, men når man besøger andre deltagende institutioner, kan man ligeledes bruge Eduroam-forbindelsen - uden at indtaste gæste-logins og -kodeord eller lignende. Hvilket er det virkelig smarte ved Eduroam!
Eduroam fungerer - både på DTU og andre steder, hvor jeg har brugt det - stabilt og pålideligt, og jeg ser derfor ingen grund til ikke at bruge det. Alternativet er som nævnt at skulle fedte med logins og kodeord, hver gang man skal bruge WiFi, og hvorfor insistere på dette, når Eduroam er meget nemmere og også virker, når man er ude at rejse?
Så: Studerende, forsker, underviser, kom nu i gang med Eduroam!
Ordkløveri, men navnet er eduroam med lille 'e'.
/Björn
Hej Jakob,
Jeg bruger selv eduroam flittigt når jeg er ude at rejse, og det fungerer upåklageligt.
Endnu en fordel ved eduroam er, at det er et lukket netværk, der kræver adgangskode. De data du sender via wi-fi forbindelsen er derfor krypteret, og du er en smule mere beskyttet imod folk, der vil lytte med på linjen. Af samme grund bruger jeg derfor også konsekvent eduroam på DTU, fremfor den åbne standard wi-fi forbindelse, der er tilgængelig på campus.
/Niels
Jeg er kommet på eduroam på en lille provinsbanegård i Sverige, og på en cafe i Chicago. Sidstnævnte sagde, at de ikke havde wifi, men det var åbenbart tæt nok på en uddannelsesinstitution eller andet, der havde eduroam.
Det virker ok wpa2 og lignende er stadig rimelig sikker i luften
Men husk nu at når du er et sted uden for dit eget hus og din kommunikation er kommet på kabler efter et wifi spot, ja så er det muligt for enhver der har adgang til det net at være på en lytter. Du er nødt til at køre vpn/https/ssh eller noget i den dur for at være rimelig sikker.
Vi bygger bro med stærke vidensmedier, relevante events, nærværende netværk og Teknologiens Jobfinder, hvor vi forbinder kandidater og virksomheder.
Læs her om vores forskellige abonnementstyper
Med vores nyhedsbreve får du et fagligt overblik og adgang til levende debat mellem fagfolk.
Teknologiens Mediehus tilbyder en bred vifte af muligheder for annoncering over for ingeniører og it-professionelle.
Tech Relations leverer effektiv formidling af dit budskab til ingeniører og it-professionelle.
Danmarks største jobplatform for ingeniører, it-professionelle og tekniske specialister.
Kalvebod Brygge 33. 1560 København V
Adm. direktør
Christina Blaagaard Collignon
Chefredaktør
Trine Reitz Bjerregaard