Store bryster med stamceller

Så er den her! Julegaven til kvinden som har alt. Altså lige med undtagelse af den helt rigtige timeglasfigur...

For et par måneder siden blev en ny teknik til brystforstørrelse ved hjælp af stamceller for første gang taget i brug i England, rapporterer tabloidavisen Daily Mail, men den skulle altså være god nok.

Teknikken er udviklet i det notorisk småbrystede Japan, og bruger patientens eget fedtvæv og stamceller. Tidligere forsøg på at lave fedtsugninger og indsprøjte fedtet andre steder i patienterne har ikke været udpræget succesfulde, da de indsprøjtede fedtceller for størstedelens vedkommende dør i de nye omgivelser.

Men det kan stamceller altså rette op på. Man starter med at lave en fedtsugning fra lår eller mave (eller hvilken legemsdel patienten nu måtte mene er for stor). Fedtet deles i to, og fra den ene del isolerer man stamceller. De isolerede stamceller blandes i den anden halvdel af fedtet, så man får en portion stamcelleberiget fedt, som indsprøjtes.

Stamcellerne sørger nu for, at der bliver dannet nye blodårer, så de indsprøjtede fedtceller får ilt og næring og i større grad overlever. Desuden kan stamcellerne selv blive til fedtceller, så de kan erstatte dem der ikke overlever.

Resultatet skulle ifølge et klinisk studie være større bryster, der er bløde og naturligt formet. Metoden kan forstørre hvert bryst med 100-200 ml, og det er mindre end man kan gøre med almindelige implantater, hvor der tilsyneladende ikke er nogen grænser for hvor meget der kan proppes i! Til gengæld er der ingen risiko for immunreaktioner, og der er ingen implantater der kan gå i stykker.

Der skulle ikke være nogen risiko (eller chance, afhængigt af hvordan man ser det) for at brysterne på grund af stamcellerne bliver ved med at vokse. Fulgt over mange måneder holder brysterne deres nye, store størrelse.

Til gengæld står det ikke helt klart, at der ikke skulle være nogen af stamcellerne der undslipper med blodstrømmen. Ifølge det kliniske studie kunne det føre til, at stamcellerne bliver til helt andre celletyper end fedt og blodårer, da omgivelserne er altafgørende for, hvad stamceller udvikler sig til. Ordet kræft bliver end ikke nævnt i artiklen. Måske er denne julegave en snedig måde at komme af med fruen i huset på? Hun kommer til at se godt ud når hun skal herfra.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Min erfaring er, at man også skal elske sig selv. Og det kan være svært for nogen, som har meget små bryster.

Derfor er vi nogle piger, der har oprettet et diskussionforum for brystforstørrelse med eget fedt. Det kan findes på:

http://www.egetbryst.dk/

Mvh Charlotte

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten