Stop nu, IFPI!

Den russiske MP3-musikbutik AllOfMP3.net har længe været en torn i øjet på pladeselskabernes brancheorganisation, IFPI.

Og onsdag vandt IFPI en vigtig, principiel sejr over internetudbyderen Tele2, fordi Tele2 har "ladet" sine kunder få adgang til AllOfMP3. En afgørelse, der betyder, at Tele2 nu lukker for adgang til AllOfMP3.

Det er blevet diskuteret her på Ing.dk, men jeg tænkte, at jeg også lige ville smide mine to cents på emnet. Her er sagen, som jeg har forstået den:

 1. AllOfMP3 ligger fysisk i Rusland.
 2. AllOfMP3 er lovlig ifølge russisk lovgivning og betaler korrekte gebyrer til Ruslands svar på KODA.

Punkt 2 er hele omdrejningspunktet i debatten omkring debatten om AllOfMP3. Derfor kan det jo undre, at IFPI kan vinde en sag med argumenterne om, at musikernes, eller vel egentlig pladeselskabernes, rettigheder er krænket, når nu siden er lovlig ifølge den nationale rådgivning.

For at skære lige til benet, så synes jeg denne afgørelse er meget alvorlig og et nederlag, både for Tele2 og dem, der gerne vil købe billig musik på nettet, men også for internettet som helhed.

Tænk hvis interesseorganisationer indirekte kan afgøre, hvad de forskellige internetudbyderes kunder har ret til at se og ikke at se? Jeg kan følge argumentet med børneporno, men når det gælder om at lukke for trafikken til et site, som ikke overtræder nogle af de love, det hører under, så har vi krydset grænsen!

Så så længe, AllOfMP3 stadig er lovlig ifølge russisk lovgivning, er det dybt foruroligende, at Tele2's kunder ikke længere har adgang. Det vil jo sige, at IFPI i teorien kunne lægge sag an mod Tele2, så Tele2's brugere heller ikke skal have adgang til denne blog, fordi jeg skriver kritisk om IFPI. Så vidt må vi dog aldrig håbe, at det kommer…

Hvad mener I? Er internettets neutralitet i fare? Og hvad skal der gøres, hvis de landes forskellige former for lovgivning clasher på nettet?

PS: Dan Gillmor berører det i sin bog, We The Media, som jeg kun kan anbefale.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jeg er helt enig, Internettets neutralitet i Danmark, har her fået et knæk af et uteknologisk vågent retssystem. Det danske retssystem har spillet fallit, og igen vist at de ikke kan følge med den teknologiske udvikling. I dag hedder det AllOfMP3.net i morgen TheNewAllOfMP3.ru, og IFPI kan nu lægge sag mod en ny spiller, 1 år senere lukkes denne og en ny opstår, men IFPI spilder stadig en masse penge på noget der ikke kan vindes. Vi kan kun håbe de løbe tør for penge . De skulle i stedet lave en gigant musik database (alt musik de sidste 30år) hvor man kan streeme musikken for en fast pris pr. måned, ligesom kabel tv. Så gider folk ikke bruge deres fritid på at downloade ”pirat” musik.

 • 0
 • 0

Jeg vil bare gerne se dommen, så jeg kan se dens præmisser.Den har været refereret utallige gange i radioen og andre medier, og kommenteret af folk som har indsigt i tingene. Dommen er, som jeg forstår det af DR P1 i dag ganske snæver -  et fogedforbud mod Tele2's om at kommunikere videre til det specifikke domærne.

 • 0
 • 0

Hej KimDu kan læse dommen som PDF hos DR.  Tak til Martin Hyldgaard, som postede linket til dommen i debatten til Ing.dk-artiklen.

 • 0
 • 0

Nej den afgørelse er for sindssyg ! Alene det at det er en enkelt udbyder, formentligt den med færrest penge til juridisk støtte er blevet tvunget til at tage deres kunder som gidsler. Og de såkaldte eksperter der lukker en masse fis ud.Hvad skal vi ellers lukke for så vi kan beskytte borgerne imod potentielt lovbrud.Og hvornår er 101 brugere blevet til et videnskabeligt grundlag for en undersøgelse ! Hvornår mon FN vil lade os søge politisk asyl i et andet land så man kan få fri adgang til internettet. 

 • 0
 • 0

Det er helt grotesk at man kan pålægge en internetudbyder at forbyde deres kunder en enkelt hjemmeside, som ovenikøbet er lovlig i hjemlandet. Skal vi så også forbyde svenskerne at købe sprit i Helsingør, for det må de ikke derhjemme? Allofmp3 kan også bruges til andet end bare downloads. De har nogle udemærkede hitlister og man kan høre bidder af musikken (meget større udvalg også). Så alle aktiviteterne på siden er ikke nødvendigvis "ulovlige". Det ender vel med at man heller ikke må bruge google mere, for der kan man finde opskriften på hvordan man laver diverse bomber og det er altså også ulovligt! Hvis de helt reelt vil problemet til livs må man vel prøve at lukke allofmp3 og ikke dem der udbyder internettet, det giver ingen mening.

 • 0
 • 0

Lars Jensen skrev:Hej KimDu kan læse dommen som PDF hos DR.  Tak til Martin Hyldgaard, som postede linket til dommen i debatten til Ing.dk-artiklen.Mange tak Lars,det er rart at kunne forholde sig til selve dommen - og ikke blot til alt for meget hörensagen./kim 

 • 0
 • 0

Det kører sandelig lige nu... Nu har Antipiratgruppen oprettet et LEGAT ud fra de penge, de har "samlet ind";http://antipirat.dk/gfx/uploads/APG_Gaffa.pdf Det vil altså sige, at de forurettede kunstnere skal SØGE om pengene OG godkendes af Antipiratgruppen, må det formodes, før de kan få penge udbetalt. Og læs lige "Krav til ansøgningen".... jeesj!Der må da være en nemmere måde at afregne, så de forurettede kunstnere får de penge, de skal have..! 

 • 0
 • 0

Jeg så lige sætningen:»Som udgangspunkt kan der maksimalt ansøges om et samlet beløb på 20.000 kroner.«Kan det virkelig være rigtigt? 

 • 0
 • 0

*hey LarsJeg er meget enig i dine betragtninger. Indtil videre nyder jeg brugervenligheden hos allofmp3 fine fættersite www.alltunes.com, som deler indhold og brugerdata med Allofmp3. Brugervenlighed er forbilledlig og kvaliteten er i top et eksempel till efterabelse af den del af musikbranchen, som klamrer sig til tåbelige fogedretsafgørelser./kurt  

 • 0
 • 0

Nu har jeg ikke læst dommen etc. men omtalen har dog sat noget i gang i my hoved. Hvad ville der egentlig ske. hvis driftige mennesker førte sag mod internetudbydere ned det formål at få dem til at stoppe transmissionen af spam, virus, orme etc? Disse ting er jo ulovlige at udbrede ligesom piratkopier. Da Danmark ikke tillader massesøgsmål skulle det nok være foreninger, der startede sagen på vegne af deres medlemmer. For eksempel DA, IDA, hvem ved? Mvh Erik

 • 0
 • 0

Erik, Interessant tanke, med lige så interessant konklusion.Jeg henvendte mig på et tidspunkt til politiet da jeg blev spammet systematisk (endda fra samme IP adresse) med mere end 80 mails dagligt.Den gang "kunne" (?) politiet intet stille op, da spammeren sad i udlandet. Sagen er åbenbart en anden, når det er "de tunge drenge", der beder om noget. Med andre ord er vi ikke lige for lov her i landet. Jens

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten