close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Stilhed før stormen på "Raketstation Bornholm"

Onsdag aften ankom raket-eskadren til Nexø efter 32 timers forlægning over Østersøen. Mange lokale var på havnen for at tage imod - og det var ganske enkelt rørende at vi kunne lægge til med klapsalver.

I lokalavisen skriver de raketstation Bornholm - og vi er bare glade for at være her.

I de lokale medier har man fortalt historien om Nexø som base for vores mini raket program og her på øen skal der meget til at imponere - men vi mødes med store smil og åbne arme.

Nautilus performede fint på hele turen - og selve anløbet valgte Steen Lorck at køre på elektromotoren. Det var tricky da der er meget lidt plads når det 12 meter brede fartøj skal ind i Nexø. På e-maskinen kan manøvrerne udføres meget nøjagtigt - og den lydsvarge gang giver ro i båden.

Lige nu har Flight Directoren givet os fri - fri til at samle tankerne efter turen og fri til at nyde, at vi er kommet så langt nden uheld.

Hele holdet er på og meget glade - vi er blevet et team, som løfter sammen. Glæden ved at overdrage ansvaret for sejladsen til kompetente navigatører og professionelle søfolk er stor.

Vi lå i venteposition i trafiksepartionen i Bornholms gat - og det var meget betryggende at opleve, hvordan vi fik det langsomme og svært manøvererbare slæb over sejlruten i 90 grader på trafikretningen. Store fragtskibe lå som perler på en snor - men gutterne har tjek på det og vi kom over uden nogen som helst ubehagelige manøvrer.

På Flora har man et mindre problem med den ene maskines gear - men det er allerede nu afklaret, at det er noget elektrisk og ikke som frygtet et mekanisk problem. Floras chef har meddelt, at han er klar til slæb på begge maskiner med det, der er lavet på det nu.

I morgen kl. 9 mødes vi og så er vi på frem til opsendelsen Lørdag. Nautilus/Sputnik vil stå ud natten til lørdag for at mødes med MHV 903 ude på launchpositionen. Det betyder, at vi forventer opsendelsen sker omkring middag lørdag.

Som altid - vejr og teknik kan drille - men alt ser godt ud indtil nu.

Jeg opdaterer løbende her.

Peter Madsen

Kommentarer (36)

Hej Peter og Kristian!

Super....glæder mig til på lørdag.

I det finske "netteknikavis" kaldes i for Danskonauter.

Mange hilsner fra Katarina

  • 0
  • 0