Star Wars i rå tekst

At mange bruger internettet til tidsfordriv er nok ikke nogen hemmelighed. Men her er alligevel en form for tidsfordriv eller -spilde, som man må trække på smilebåndet af, for det er ret imponerende, og måske også en anelse underholdende(?)

Inspireret af Jacob Friis Jensens kommentar til mit første indlæg kom jeg i tanke om noget af det mest nørdede Star Wars-materiale på nettet, jeg nogensinde har set. Og det siger ikke så lidt.

Godt nok er det efterhånden nogle år siden, at The Register skrev historien "Ever wanted to see Star Wars in Telnet?", hvor man kan se episode fire, eller noget af den, direkte i sin Telnet-klient. Men det er stadig en ganske fornøjelse lille ting.

Hvis du ikke lige er klar over, hvad Telnet er for en størrelse, kan du læse mere hos Wikipedia.

Men kort fortalt går det ud på, at man forbinder sig til en server via Telnet, som så viser Star Wars IV i ren ASCII-tekst. Det er svært at forklare, det skal ganske enkelt ses!

Hvordan kan jeg så se den?

Hvis du sidder på en Windows-maskine kan du se ASCII-animationen ved at åbne kør-dialogen (Windowstast + R) og skrive:

telnet towel.blinkenlights.nl

Alternativt kan du i skrive følgende i din browsers adressefelt:

telnet://towel.blinkenlights.nl

Og så er det bare at læne sig tilbage og nyde filmen. Nok er Mark Hamill udskiftet med en bunke streger, og da lyd er en by i Rusland, når man ser film via Telnet, har forfatteren indsat talebobler.

Så lydene af laser og forbiflyvende rumskibe samt den lavfrekvente brummen fra lyssværdene må du undvære. Men det er nu stadigvæk muligt at følge med i den spændende handling.

ASCII Star Wars goes WWW

Hvis du hellere vil se filmen på nettet, er det også en mulighed.

Forfatteren Simon Jansen har nemlig videreført projektet på hjemmesiden Star Asciimation Wars, dog er filmen ikke færdig endnu. Seneste scene er ifølge hjemmesiden tilføjet den 18. april 2006.

Dog er filmen her længere end den, du kan se via Telnet-klienten, men til gengæld er det knapt så old school Eksternt billede

På hjemmesiden har herr Jansen også lavet en kortere ASCII-animation, hvor Jar Jar Binks, med obligatorisk jamaicansk accent, på ulykkeligvis omkommer, mens han forsøger at reparere noget, der tilsyneladende ligner en podracer fra det store vædeløb i Star Wars I: The Phantom Menace.

Vil alle, der kommer til at savne Jar Jar række hånden op?

Nu er dette godt nok ekstremt nørdede Star Wars-links, men har du nogle favoritlinks til verdens bedste trilogi-plus-tre? Så del dem med os her som kommentarer til dette indlæg.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

En fantastisk SW-kortfilm..!   Hvis vi bliver lidt i Lego-universet er der også denne fantastiske sang-scene fra min yndlingsfilm    

  • 0
  • 0

En velkendt star wars -version der indeholder en masse underholdende chinglish. Episode III - the Backstroke of the west.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten