close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
phloggen

Stakkels pige...

Selvfølgelig er det en ære og selvfølgelig blev hun kisteglad og guderne skal vide at hun har gennemgået mareridt enhver forældre vil gå gennem ild og vand for at forskåne deres børn for.

Men helt ærligt, har Nobels frespris kommitteen overhovedet tænkt på hvad de gør ved den stakkels pige ?

Prøv lige at huske tilbage til dengang I selv var teenagere: Jeg er sikker på at vi alle har haft en tåkrummende oplevelse med en pige vi var varm på, om ikke andet så første gang vi mødte hendes familie eller omvendt.

Som regel endte det med at vi improviserede det bedste vi kunne og nogen gange gik det godt.

Så hånden på hjertet: Hvordan og hvad improviserer man, når man opdager at pigen har en Nobelpris hængende over skrivebordet ?

Hvor mange nygifte unge mænd har ego til at have det diplom hængende over sofaen ?

Hvordan reagerer man som arbejdsgiver, hvis der på CV'et står "17 år -- Nobels Fredspris" ?

Uanset hvad hun gør, uanset hvad hun drømmer om, uanset hvad hun prøver på, kommer den nobelpris til at være i vejen for hende resten af livet.

Jeg vil ikke tage stilling til om hun har fortjent den, det er nobelpriskommitteens job at afgøre og de har besluttet at hun har fortjent den.

Men burde de ikke, som ansvarlige voksne mennesker, som forældre, have kigget hinanden i øjnene og sagt "... men først om 10 år." ?

Stakkels pige...

phk

Poul-Henning Kamp
er selvstændig open source-softwareudvikler. Han skriver blandt andet om politik, hysteri, spin, monopoler, frihedskampe gør-det-selv-teknologi og humor.

Tjaa, har du tjekket hendes cv på Wiki ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Malala_Yousafzai

Jeg synes, det er en velfortjent pris. I hendes track-record er en Nobel-pris selvfølgelig betydende, men hun ER altså allerede verdenskendt ... hun har jo f.eks. allerede holdt tale fra FN's talerstol ;-)

Og så synes jeg, det er en glimrende idé, at hun skal dele prisen med en noget ældre indisk mand, der har kæmpet for det samme som hende.

  • 10
  • 0

PHK, jeg kan godt forstå, hvad du mener. Men hun har nu altså selv valgt at blive en offentlig person - også inden attentatet mod hende. Attentatet skabte så et meget stort fokus på hende, og den sag hun arbejdede/arbejder for.

Man kan mene meget om unge mennesker, der arbejder politisk for et eller andet, eller hvad de laver på facebook, og hvordan det kan påvirke deres liv efterfølgende, men attentatet skabte så bare så meget opmærksomhed om hende og hendes sag, at hun - hvad enten hun vil det eller ej - er verdenskendt. Og der er en Nobel-pris fra eller til altså ikke afgørende.

PS: Og med hensyn til Feynman, så har min datter allerede 'lånt' mine bøger - så han er så absolut ikke glemt ;-)

  • 14
  • 0