DTU sat blog hoved

Spot en bøf

DTUsat-2's mission er som bekendt at spore gøge. Til det formål har vi udviklet et radio link bestående af en sender på ryggen af fuglen og en modtager ombord på satellitten. For at sikre os mod uvedkomne signaler, altså støj, har vi blandt andet sat et filter i indgangen på modtageren. Filtret er et kavitetsfilter og fylder mildt sagt en del, faktisk så meget at filtret bærer printene og ikke omvendt (normalt er det printet der bærer komponenterne).

I denne uge blev prototypen færdig og under samlingen opdagede jeg med det samme en bøf - ikke noget der ikke kan rettes til næste version og heller ikke noget der forhindrer at vi tester det, men alligevel. Nedenfor er et billede af filtret - se om du kan spottet fejlen :-)

Illustration: Privatfoto
René Fleron er civilingeniør på DTU Space og leder af DTUsat-projektet.
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Af de tre messingbolte (som måske er til at tune kavitetsfiltret?), kan de to vist ikke spændes helt ind. Måske man kunne leve uden de par få maskinskruer, der blokerer?

Lever helt op til min svejser-storebrors billede af småfede, bebrillede ingeniører, der bliver blege, når de tilkaldt på byggepladsen, indser deres fine tegning ikke kan realiseres ;-)

 • 1
 • 1

Efter ~1h 15min i review hos den al-vidende læserskare er fejlen spottet. :-) Men på mine og standens vegne vil jeg gerne frabede mig prædikatet: "småfede, bebrillede". Ens kropsmasse og eller syn er ikke afgørende for om man kan bestride et ingeniørembede. Det så iøvrigt ikke "fint ud i Autocad", for den (indrømmet) dovne ingeniør tegnede ikke skruer på - så der var slet ikke noget at se. Løsningen er selvfølglig enten at bruge undersænkede eller flytte dem lidt.

 • 1
 • 0

Sæt et afstandsstykke ind (muffe) mellem pladen og møtrikken, på højde med de små unbraco skruver., Møtrikkerne er vel "kun" kontra-møtrikker som skal låse indstillingerne. Ikke kønt, men det vil virke fint.

 • 0
 • 0

Og der har vi det rigtige svar! Tak til Lars.

Og velkommen til ingeniørstanden, hvor INGEN tegner skruer på...

 • 1
 • 0

Men på mine og standens vegne vil jeg gerne frabede mig prædikatet: "småfede, bebrillede". Ens kropsmasse og eller syn er ikke afgørende for om man kan bestride et ingeniørembede.

Jeg er da ked af, at mit glimt i øjet ikke blev opfattet, da jeg selv bestrider samme embede. Endda uddannet på Sletten. Nogle gange går det bare galt, når de store tanker skal nedfældes på papir og tegneprogram. Og tro mig, det har jeg selv stået i situationen, og sagt "^@%@$^!$ f*ck!!".

Nogle gange er det bare sundt med et svejserperspektiv, inden man bliver for selvfed.

Hermed givet videre. :-)

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten