Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.
intelligent transport bloghoved

So this is Christmas - and what have you done?

Julen står for døren og halvdelen af danskerne skal på en længere rejse. Alle tog er stopfyldte og der er trængsel på alle større veje.

Trafikken stiger og stiger – vi får mere og mere trængsel. Og for at citere John Lennon ”So this is Christmas - And what have you done” – har du selv prøvet at gøre noget ved det?

Politikerne siger vi ikke har penge til at udbygge vore veje. Vi må derfor allesammen tage sagen i egen hånd og hjælpe med til en bedre anvendelse af vore veje, kollektiv trafik m.v. Vi har investeret 500 mia. i vores infrastruktur. Og vi kan alle være med til at det bliver anvendt bedre.

Men hvad har du gjort for at forbedre trafikforholdene ?

Der findes mange muligheder. Har du overvejet at tage cyklen på arbejde, har du overvejet at køre udenfor myldretiderne eller køre med andre. Her har vi fx GoMore der er gået hen og blevet Nordens største samkørselstjeneste med knap 700.000 brugere blot i Danmark.

Viser du hensyn i trafikken og lader andre komme frem? Og hvordan kommer du på julebesøg?

Jeg håber du føler du har gjort dit til af forbedre mobiliteten i det snart forgangne år.

Og hvad kan du tænke dig at gøre i 2018?

So this is Christmas - and what have you done?

Rigtig god jul og godt nytår.

SvendTøfting
er trafikekspert hos IDA, er formand for interesseorganisationen ITS Danmark og er ansat i Region Nordjylland. Han er endvidere ansvarshavende redaktør af fagbladet Trafik&Veje og var medlem af SIRI-kommissionens transportgruppe.