Snotlindring og finsk scifi-spoof

Så har efterårssnotten holdt sin indmarch. Mens næsen driver, ligger jeg på langs og smågriner af noget ganske særligt finsk: Star Wreck: In the pirkinning er en spillefilmslang science-fictionsparodi, som fem forrygende finner netop nu har gjort tilgængelig for download.

Meget passende både som lindring og opfølgning på kollega Lars' fornøjelige beskrivelser af kinesiske undersættelser til engelsk af piratkopieret Star Wars-film.

Det finske filmværk er dog både til gratis og lovlig download. Og et fremragende eksempel på flere ting, som med rette burde få den bagstræberiske filmindustri til at bæve.

 • Filmen er gjort tilgængelig for fri download under Creative Commons-licens.

 • Den benytter sig af tidens absolut bedste eksempel på distribueret fildeling, Bittorrent, som download-option.

 • Den er finsk på den knastørre og dybt komiske måde, som bla. kende fra Karismäki-brødrenes film.

Kender du Kleenex Balsam? Det er papirlommetørklæder, som efterlader en film af balsam på næsen, som faktisk betyder, at tidlige tiders sprukne og irriterede snottud er minimeret. Jeg giver produktet fem stjerner efter at have anvendt omkring 130 stykker i løbet af de sidste to dage.

Små stærke lakridsbomber i form af 100 procent engelsk lakrids uden tilsætningsstoffer af nogen art. Fra Coalas, Silkeborg. Langvarigt lindrende. Drøje i brug. anbefales.

Væk i morgen-trick og andre bud på passivt horisontale adspredelser efterlyses! /kurt

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Til bekæmpelse af snot i stride strømme bruger jeg nedenstående råd, som Bagsideredaktør Lynch har fået af sin mesterkokke-søn. Det virker selvfølgelig bedst, hvis hornet ikke allerede er helt fyldt.

To - tre - fire fed hvidløg presses ud i et krus meget varm mælk - hertil to kodymagnyler. Det lyder klamt, men man har alligevel hverken smags- eller lugtesans, når snottet driver.

Denne kur har jeg så videreudviklet med indtaglese af et par gedigne whiskey-toddy'er. (Anden stærk spiritus kan anvendes efter behov).

Sidstnævnte hjælper ikke, men gør alle andre aktiviteter lidt sjovere.

PS: Læg i øvrigt mærke til at Kurts Weblog nu er forsynet med et arkiv i højre side, og nu ikke længere tager en krig at downloade.

 • 0
 • 0

Jeg kan bekræfte at hvidløg er ekstremt godt mod stoppet næse. Var ramt af en tidlige svag efterårsforkølelse på en dykkertur i uge 30 (dykning og stoppet næse går ikke sammen). Tippet fra de andre på båden gik på rå hvidløg gnasket og slugt... det smager ikke særlig godt, man lugter som en i h****** af hvidløg men det virker. Et fed hvidløg om formiddagen og snotten var væk indtil sen eftermiddag. Et nyt fed samtidig med madlavningen, og så var søvnen (for mit vedkommende) sikret da snotten blev holdt væk indtil morgenen. Muligvis fortrød mine meddykkere at have givet mig rådet med hvidløg for dem vi havde ombord var særdeles friske med en god kraftig lugt :-D

Det kan dog være nødvendigt efter ca. 1 time fra gnaskningen af hvidløget at blæse næsen fri for 'snask', dertil virker balsamerede kleenex og lign. særdeles fremragende.

Fra en veninde fra Irland er 'Hot Whiskey' ikke så ringe endda: - 1 skive citron - 4-5 hele neliker - et god skefuld honning (sukker kan også bruges) - et godt splask whiskey - 2-3 dl nær-kogende vand

i et krus blandes honning og whiskey, neliker og citron kommes i (nellikerne kan evt. sættes i citronen så de ikke flyder rundt), og til sidst fyldes kruset op med det varme vand, og hele herligheden røres rundt og nydes bedst under et tæppe.

Specielt hvis man indtager dette kort før man smutter i seng, så er nattesøvnen næsten garanteret.

 • 0
 • 0

Hvem siger, at finnerne ikke har humor!!! Dette er dog det fedeste, jeg længe har stødt på!!!

Og gud død'me om I andre, der har kommenteret indlægget, ikke bare har rettet næsen indad og kommenteret på "snotnæsen" - I må da være en gang nørder...

Se nu lige og få pilfingeren ud og læg næsetørklæderne til side et øjeblik - og smut til

 • 0
 • 0

Way to go Jannie! Selvom jeg takker mange gange for de slimstoppende råd (Enten er jeg en kryster eller ikke syg nok, men tanken om knust hvidløg og varm mælk...), var min hovedintention at promovere de forrygende finners ouevre. Livet har den rigtige længde til finske film, synes jeg. Tillad mig at erindre om muligheden for en monsterfilm gratis serveret til aftenkaffen: http://ing.dk/article/20050503/WEBLOG/5050...

Tak også til John for den fine LOTR-pastiche. Kom gerne med flere bud på vandret underholdning.

/kurt

 • 0
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten