digiliv blog

Smart-ur - fesent eller fantastisk?

Ganske på rygtebasis forlyder det, at Apple muligvis har gang i udviklingen at et smart-ur, altså ligesom en smartphone, bare som ur i stedet. Rygterne er endnu ikke videre substantielle, men er det i virkeligheden en ganske god idé med sådan et smart-ur, eller er ur-konceptet noget has-been-værk? Og hvad skal det i så fald kunne for at blive et hit?

Selv tænker jeg umiddelbart, det kunne være smart at have en fiks fjernbetjening ved hånden til den telefon, der ligger i lommen. Så det eksempelvis er muligt at styre musikken i headsettet, se hvem der ringer, se temperaturen. Og måske lige få taget pulsen, når det nu alligevel sidder ved håndleddet.

Smart-uret kan lige så godt også vise tiden som i gamle dage. Så skal telefonen ikke op fra lommen for at fortælle, hvor længe der er tilbage af teaterforestillingen, biofilmen, og hvornår bussen kommer.

Og det kunne også få en nfc-chip indbygget til nem og trådløs betaling i alskens sammenhænge i en fremtid, der angiveligt ikke ligger så langt væk.

Måske et smart-ur i virkeligheden kan være et ganske fornuftigt bud på en let tilgængelig brugergrænseflade i alskens sammenhænge. Jeg kan se, at Sony også har været ude i et smart-urs-ærinde, men jeg har vist ikke set så mange gå med uret.

Illustration: Privatfoto

Sonys bud på et smartwatch

Men måske bliver irritationen over at skulle have en endnu en dims på sig - tilmed med en lille skærm - bare ikke opvejet af smart-heden

Jakob Møllerhøj er datamatiker og journalist på Ingeniøren og blogger om software, hardware og forbrugerelektronik.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg købte i 2007 et Sony Ericsson MBW-100 ur, og det var ganske fantastisk. Det kunne, udover at vise tid på en ganske analog urskive, fortælle hvem der ringede, bekendtegøre en sms' ankomst, og ikke mindst; styre musikafspilleren. Desværrre døde den blå OLED-skærm efter et par år, og Sony Ericsson telefonen blev skiftet ud med en HTC smartphone hen ad vejen, hvilket gav det smarte i uret det endelige dødsstød. Men jeg bruger det stadigt ind i mellem, for jeg synes det er et pænt ur. Og jeg glæder mig til mit næste smarte ur :-)

  • 0
  • 0

Og så skal det vel lades flere gange i døgnet.

Engang var det smart hvis bare batteriet holdt i flere år. og ellers var robust og vandtæt.

  • 0
  • 0

Smart-uret kan lige så godt også vise tiden som i gamle dage. Så skal telefonen ikke op fra lommen for at fortælle, hvor længe der er tilbage af teaterforestillingen, biofilmen, og hvornår bussen kommer.

Jeg kender det ellers mest som en genstridig belægning af bakterier. :-)

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten