Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
ingternt blog

Skriv din mening om matematik-videoerne

Vi har fået rigtig mange videobidrag til vores konkurrence, hvor vi søger Danmarks bedste matematikformidler.

I videoerne kan du se eksempler på alt fra ligningsløsninger, udregninger af cirkler og matematik i dagligdagen, men hvem lærer bedst fra sig?

Du kan finde læsernes videoer samlet i denne oversigtsartikel, og mens vi arbejder med bedømmelsen, kan du jo passende gå ind på de enkelte videoartikler og give dit besyv med.

Vi vil meget gerne høre din mening. Hvad fungerer formidlingsmæssigt godt i de enkelte videoer? Hvad fungerer ikke? Skriv din mening i debatten under den enkelte video.

Vi forventer at kåre en vinder i uge 5. Vinderen modtager, udover æren, en bærbar computer og software til en værdi af 10.000 kr.

Læs også mere om matematik i vores tema

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Jamen ville det ikke være smartere at bede eleverne om at bedømme videoerne?!

Når man downloader udvidelser til fx Skype eller Firefox er det en smal sag at se, hvilken karakter andre brugere har givet app'en. Hvad med at bruge samme princip her, i stedet for at lade en flok garvede og indstuderede ingeniører (samt alt det løse, der også læser med....) vurdere noget, de i praksis er for langt fra til rigtig at kunne vurdere?

 • 0
 • 0

Jamen ville det ikke være smartere at bede eleverne om at bedømme videoerne?!

Jamen det er sådan set netop hvad vi er i gang med. Dommerpanelet består af professionelle matematikundervisere og elever (en klasse).

Derudover vil vi meget gerne tage læsernes vurdering med i betragtning, men naturligvis mere uformelt.

 • 0
 • 0

Som tidligere underviser (er dog ing.) i de ældste klasser, er initiativet PRINCIPIELT en god idé. I praksis tror jeg dog ikke rigtigt på idéen, da det er helt andre faktorer der har indflydelse på elevernes kundskaber (desværre)

 • 0
 • 0

Det er da en udmærket ide, hvis materialet blev stillet til rådighed via nettet. Ud fra en masse bidrag kunne man så vælge de bedste.
Se bort fra brokkerier over musik - det er ikke væsentligt - men en del elever, der måske er lidt bagefter, kunne sikkert have gavn af dem til selvstudium.

 • 0
 • 0

......er at de fleste aldrig kommer til at anvende matematik som værktøj.

Logaritmetabeller, kvadratrodstabeller, procentregning,sinus,cosinus og tangens forefindes i enhver lommeregner til en hund.

Den lille tabel er som den altid har været det, et sort område for en stor del af befolkningen, en del der er blevet væsentlig større siden de elektroniske hjælpemidler er blevet almindeligt tilgængelige.

Det var præcis det TV udsendelsen fra Thrige skolen vist.

Når jeg tænker tilbage på den tid jeg har tilbragt med Poul Thomsens og Harald Bohr´s lærebøger og sammenligner det med den brug jeg har haft deraf så ......

De fleste Vidioer jeg har set, ligner de eksempler Lancelot Hogben beskriver i sit værk "Matematik for millioner" der er en fornøjelse at læse.

Men det der gør matematik svært for mange er at underviserne ikke forstår blokeringerne hos eleverne, der kan have mange årsager, som mangler i tidligere undervisning på grund af fravær eller en dårlig underviser.

Jeg har som underviser erkendt at et begreb som accelerartion a= ms^2
ofte volder besvær. Ligeledes er forståelsen af relationerne mellem cirkelperimeter og diameter(radius) ofte ikke eksisterende....selv blandt ingeniører angribes et spørgsmål som "Hvad der sker med diameteren hvis man forlænger perimeteren med en meter" ?, fobløffende uproffessionelt.

Jeg mener derfor at man skal lade elever se udvalgte vidioer og så bagefter evaluere resultatet af en forhåbentlig bedre forståelse, men hvis den ikke indtræder, gå på jagt efter blokeringerne.

 • 0
 • 0

Med stor fare for diverse sanktioner vover jeg alligevel komme med et par enkelte hudløst ærlige holdninger/erfaringer/hypoteser? (måske er jeg lidt halvmasochistisk anlagt ;-) )
Det her er jo egentlig en større diskussion og med temmelig mange facetter. Den mest væsentlige årsag til de middelmådige kundskaber (som i dag desværre ikke altid afspejles af de givne karakterer, ;-) - men det må man jo ikke sige.....) skyldes efter min bedste overbevisning holdningen i samfundet til skolen og ikke mindst det oftest nødvendige hjemmearbejde. Desuden er det mit indtryk at en del tidligere kollegers entusiasme og interesse for eleverne godt kunne trænge til et løft. -Nu vi er ved denne problematik, er det mig desuden HELT uforståeligt, hvordan lærere der faktuelt ikke passer deres job, tilsyneladende stiltiende får lov at fortsætte deres "mishandling" af eleverne gennem mange år. Dette ville på ingen måde kunne foregå i det private erhvervsliv, men desværre er dette bagsiden af medaljen omkring tryghed i ansættelsen.

Man kan bestemt gøre en stor forskel som lærer, hvis du besidder interesse for fagene du underviser i, er glad for din funktion som underviser, interesserer sig for eleverne og deres læring og også har dels viden og meget gerne erfaring. -Og her ville en vis erhvervserfaring efter min mening bestemt ikke skade! -men du kan næppe i større omfang ændre elevers opdragelse og påvirkning fra venner og ikke mindst forældre uanset hvor dygtig du måtte være.
Der er endog MEGET stor forskel på elevernes faktuelle kunnen og i flere tilfælde har jeg oplevet hele klasser som dels var meget fagligt svage og samtidig mere eller mindre uinteresserede i skolearbejdet som helhed. -Det er altså noget af en opgave at forsøge at tage hånd om klasser som disse. Især når opbakningen fra forældre er stort set ikke-eksisterende.

Jeg var generelt særdeles godt tilfreds med mit undervisningsjob, men blev også af og til temmelig rystet over den, efter min mening forkerte, forkerte brug af undervisningstid, som nogle kolleger praktiserede. Jeg er i flere tilfælde blevet bekendt med lærere, som i op til ½ år "underviste" i lodning. Selv en nyuddannet lærer syntes at dette var Ok, "for det kunne jo sagtens tænkes at nogle elever skulle ansættes i en stilling hvor de skulle lodde". -Jeg synes egentlig selv man kan få travlt nok, såfremt man skal undervise efter de nyere bogsystemer - så hvordan nogen kan indpasse så stort tidsforbrug til fx lodning, der efter min mening er 98% irrelevant (især set i det tidsmæssige perspektiv) er mig en gåde.

Jeg har talt med en del lærerstuderende som på 2-mands-hånd kritiserer undervisningen, hvor for stor en del føles irrelevant og ustruktureret. Og flere nyuddannede har da også udtalt at de slet ikke er blevet ordentligt klædt på, til den virkelighed de som nyuddannede er kommet ud i.

SÅ der er mange ting der spiller ind på det her område. -Og bestemt ikke kun den enkelte lærer eller undervisningsmaterialet. -Men initiativet er som nævnt tidligere principielt godt nok og man kan da om ikke andet håbe, at den fokus man har valgt fra Ingeniøren på området, måske kan sætte nogle ting i gang hist og pist, men desværre tror jeg de manglende kundskaber er en lidt for stor mundfuld for IDA.
-Men I skal da roses for interessen og initiativet :-)

 • 0
 • 0