Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Skibe og raketter i kulturnatten

Af Jesper Bohn Rosendal

Kulturnatten

Fredag den 13. oktober, først på eftermiddagen vil Inderhavnsbroen, Knippelsbro og Langebro, i Københavns havn åbne sig mens to særprægede skibe passerer gennem havnen. Det ene skib er en 19 meter lang, gammel tyskdesignet redningsbåd fra sidst i 60erne og det andet skib er en 14 meter lang, og næsten lige så bred, rødbrun, katamaran. Midt på katamaranen rager et højt tårn op. Og ikke nok med at det er et særpræget fartøj, så vil det også have en stor raket hængende på tårnet.

Skibene vil sejle ind gennem havnen og lægger til kaj bag Ingeniørhuset på Kalvebod brygge.

Illustration: CS

Du har nok på nuværende tidspunkt gættet at det er vores skibe, Vostok og Sputnik det hele drejer sig om.

Fredag aften er der kulturnat i København og i den anledning er Copenhagen Suborbitals blevet inviteret til at være en del af Ingeniørforeningens  arrangement. Vi er inviteret til at komme og vise vores skibe frem men vi vil naturligvis også vise lidt raketter. https://universe.ida.dk/kulturnatten/program/

Nexø II vil vi meget gerne vise frem men vi er lidt forsigtige med hvad vi bruger Nexø II til, den må jo helst ikke blive skadet på nogen måde inden vi får den ud at flyve, derfor vil vi heller ikke have den hængende på Sputnik mens vi ligger ved Ingeniørhuset så Nexø II bliver udstillet på kajen.

Men vi er kommet frem til at vi ikke bare kan sejle vores affyringsplatform gennem Københavns havn uden at der hænger en raket på den....

Du husker nok HEAT 2X, der på dramatisk vis bogstavelig talt brændte os af på teststanden for en del år siden. Den raket har vi nu monteret på Sputnik. Ikke fordi vi har nogen som helst planer om at få HEAT 2X op og flyve, men kun for det PR mæssige, at det skal se lidt imponerende ud når vi ligger og plasker rundt i havnen og også for at vise at vi er på vej mod større raketter.

Så hvis du har planer om at bruge din fredag aften på at besøge kulturnatten, så kom forbi kajen ved Ingeniørhuset og se vores skibe og raketter på nærmeste hold.

Mini Maker Faire i Dokk1 i Århus

Hvis du nu ikke har mulighed for at møde os i kulturnatten i København, så har du måske mulighed for at tage til Århus i weekenden? I Århus er der Mini Maker Faire i Dokk1 på lørdag og søndag fra 10-16. Læs mere her. Der udstiller vi også os selv.

Vi har en stand på niveau 2 (Udsigten) Her vil vi også vise lidt forskellige raketter og motorer frem og fortælle en masse gode historier om Copenhagen Suborbitals. Bl.a. tager vi Nexø 1 med, den raket der fløj sidste år og kapslen fra vores allerførste raket, HEAT 1X.

Vi glæder os til at se jer og vise vores skibe og raketter frem. Ses vi?

Carsten Olsen er et af flere medlemmer af Copenhagen Suborbitals, der skriver på denne blog.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Håber det bliver en god aften med givende raketsnakke og fin støttehøst! :-)

Vil også sige tak for formandens yderst velskrevne redegørelse i bloggen før. Jeg forstår godt at I venter og syntes tilmed at det er den bedste beslutning på sigt. Hellere satse på kvalitet end på hastværk!

Glæder mig meget til høre mere om BPM-100 udviklingen.

  • 7
  • 0

Ja det bliver så ikke først på eftermiddagen at vi sejler gennem havnen, men snarere først på aftenen.
Københavns havn har meddelt os at de vil åbne broerne for os kl. 18.00, så det vil sige at vi vil lægge til kaj ca. kl. 18.30.

  • 1
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten