bloghoved rund karriere, mål og arbejdsglæde

Skal du også være astronaut? Eller: Sådan får du dine drømme til at gå i opfyldelse

Jeg har med glæde fuldt med de sidste par dages udsendelser om Andreas Mogensen, der siden sin barndom har drømt om at blive astronaut – og som alle ved, i dag den 2.9.2015 er sendt afsted som den første dansker. Ikke fordi jeg synes rummet er vildt interessant, men fordi det er fedt at se, hvordan en person der virkelig ønsker noget, bevidst arbejder sig vej hen til målet, undervejs er fleksibel og griber sin intuition. Det var en sand fornøjelse at se udstrålingen i hans øjne, da han i dag stod på trappen på vej op i raketten.

Hvad arbejder du dig imod?

Er du en eventyrer ligesom Andreas?

Hvad vil du beskæftige dig med? Hvad vil du vide mere om? Hvad synes du er vildt interessant? Hvad vil du berige med? På hvilken måde? For hvem? Og måske hvorhenne geografisk?

Jeg er sikker på at du, som alle andre, har masser af muligheder.

Ta’ et kig på stjernerne i aften, eller når du sidder og ser endnu mere om rumrejsen i TV’et: Skriv dine svar ned på ovenstående spørgsmål.

Det er ikke sikkert du kan skrive den eksakte stilling (og den behøver heller ikke være astronaut eller det der ligner), men du kan helt sikkert skrive sætninger og stikord, der kan hjælpe dig på vej.

Tillad dig selv at bruge noget tid på at finde dine svar. Det er vigtigt.

Hvad så nu? Hvordan finder og når du dit mål?

For nogle ligger det lige til højre benet, for andre er det en længere rejse.

Et godt sted at starte, er at få mere viden om dit interessefelt samt et netværk der kan hjælpe dig på vej.

Her er LinkedIn en god indgangsportal:

 • Følg personer, der beskæftiger sig med det du gerne vil beskæftige dig med. De kan måske inspirere dig, til mere viden, dit næste skridt, hvad du har brug for af evt. yderligere uddannelse, erfaringer osv (du behøver ikke connecte dig med dem, du kan bare følge dem).

 • Find grupper inden for dit interesseområde:

 • Du kan finde grupper ved enten at søge efter dem (i øverste søgefelt) eller du kan se hvilke grupper, personer du synes er interessante, er med i (se nederst på deres LinkedIn profil).

 • I grupperne kan du både blive opmærksom på spændende artikler, oplysninger om kommende konferencer, materiale for allerede afholdte konferencer mv. som deles af de andre gruppemedlemmer.

 • Derudover har du inde i grupperne adgang til alle gruppemedlemmerne, måske nogle af dem kunne være ret interessante for dig at have i dit netværk!

 • Du kan også søge efter artikler i Pulse (I det øverste søgefelt, vælg ”posts” og skriv dine søgeord): det kan også være herigennem du finder personer som du gerne vil netværke med eller blot følge.

 • Ved du hvilke virksomheder du gerne vil ansættes i eller bare er interessante for dig, følg også dem, så er du også opdateret der.

4 gode tips til, når du nu går i gang med et netværke på LinkedIn:

 • Når du connecter med folk, så HUSK at skrive en personlig besked, i stedet for standard beskeden fra Linkedin, det giver dig en større chance for et accept og du får et bedre netværk, når personen du connecter med i den anden ende ved f.eks at ”du også interesserer dig for rumfart”.

 • Lad din profil afspejle det du ønsker, dine interesser og kompetencer inden for området. Tjekker vedkommende du har sendt en invitation til, din LinkedIn profil, er chancen for accept af din invitation større hvis vedkommende kan se, at du er en reel forbindelse (og ikke bare én der skal have en masse forbindelser)

 • I grupper, vær opmærksom på at langt fra alle grupper er velkørende. Prøv forskellige grupper af, havner du i en af de dårlige, så er det bare at melde dig ud igen

 • Brug dit netværk! Vi vil gerne hjælpe. Jeg har vist skrevet det før, men det kan godt tåle at blive gentaget, for mange holder sig tilbage, når de har brug for hjælp. Det er ikke pinligt, du ulejliger ikke folk, hvis blot du husker: Det er med netværk som bankkontoen, har du sat penge ind, er der nogen at hæve af. Har du ikke, er det straks meget sværere at hæve. Derfor hjælp også andre.

Jeg glæder mig til at høre hvad der skal stå på din gravsten?

(Tidligere skrev man på gravstenene Hjulmager, Skibsfører, Lærer, Strandfoged… )

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten