Sikken dejlig trådløs verden

For omkring ni år siden var jeg til en konference i USA. Den var arrangeret af et af de daværende største it-firmaer. Virksomheden markedsførte sig selv som en af dem, der var virkelig fremme i skoen og satsede på Internettet. Men pressecentret under konferencen bar ikke spor af den nyeste teknologi.

To pc'er med tilkoblet fax var datidens højteknologiske kommunikative tilbud. Et par timers fiflen med et medbragt modem og et uautoriseret indgreb i telefonstikket måtte der til, for at få en meget langsom dial-up-forbindelse hjem.

Igennem årene har det været en meget bøvlet affære at kommunikere elektronisk fra pressecentrene under diverse konferencer . I de senere år har rædslen for computervira bidraget yderligere til besværlighederne.

Nu har sindrige sikkerhedsfolk spærret af for USB-stick og diskettedrev, så det ofte er umuligt at få sendt skrevne artikler hjem.

Supporten under den slags arrangementer nærmer sig ofte det lavkomiske - USA er i den sammenhæng i absolut tabersærklasse. Efter at have overværet højteknologiske sessioner om internetenablede enheder og

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Det er rart at vide at der er trådløs adgang - også i Bristol. Ingeniørens næstennabo Hotel Tiffany (Halmtorvet 1) har også trådløst net siger de. Da jeg forleden fik behovet, fungerede det ikke så godt. Til gengæld dukkede et par andre netværk op ved min scanning, og de virkede upåklageligt. Det bedste var hos genboen, Hotel Ansgar.

"They took it out of the box, powered it up, and it worked. And they left it alone," skrev Wired sidste år i en artikel om "Security-Free Wireless Networks". Det må være et mareridt for nervøst disponerede sikkerhedsansvarlige.

  • 0
  • 0

Som min lokale it-chef Steen Mogensen har tippet om: http://avantgo.jiwire.com/ er en fin supplerende hotspot-locator, hvis man skal have et lidt bredere beslutningsgrundlag for at forbinde sig. Særlig rar er muligheden for at søge efter gratis trådløse forbindelser.

/kurt

  • 0
  • 0

Hej Kurt, for godt et halvt års tid siden sad vi 3-4 kolleger og ventede på taxien til Lufthavnen i Hilton "Fisketorvet" i Helsinki. Der var skiltet med WiFi og den ene der havde en IBM T41 kunne bekræfte at der var et net, men det var ikke åbent. Vi spurgte receptionisten og fik at vide at det kostede 15 € for 24 timer. Ikke galt, men da vi alle var netværksfolk blev vi hurtigt enige om at det bliver næste konkurrence parameter for hoteller der baserer sig på forretningsmænd m/k. at tilbyde gratis Internetadgang. Herregud - det er en 2 eller 4 Mbps ADSL og et eller 2 accesspoints til en tusse per etage og så lidt ledning. Vel hjemkommet skulle jeg checke det lokale Scandic hotels hjemmeside til en tilrejsende kollege og hvad så jeg på deres danske hovedside: I 2004 ville de etablere gratis Internetadgang på alle Scandic hoteller. Jeg har siden prøvet det både i Stockholm og Oslo og den er god nok. På nogle af hotellerne endda også med kabel i værelserne til de der ikke har WiFi kort eller en IBM T4x. Nu mangler vi bare at de andre ser lyset - incl. Hilton som ejer Scandic.....

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten