Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
rumfart på den anden måde cs banner bloghoved

Sig nærmer Tiden, da Nexø II må væk…

Af Claus Mejling

En flyveklar Nexø II rykker hver dag nærmere i Copenhagen Suborbitals. Boosterafdelingen har efter en velgennemført Cold Soak test kun finpudsninger tilbage, inden den store Harbour Acceptance Test, hvor vi gennemfører en simuleret affyring af Nexø II fra Sputnik midt i Københavns havn.

Illustration: Claus Mejling

Inden man tænker, er de da fuldstændigt vanvittige i CS, skal man lige huske på, at vi ligesom til Cold Soak testen ikke benytter flydende oxygen, men derimod flydende nitrogen, hvilket giver Nexø II samme flyvemuligheder som en ambolt. Et lille problem i denne plan er, at den ny renoverede Sputnik befinder sig i Nexø havn. Dette er der råd for, da Martin, Carsten O og André under Kaptajn Kristian Elofs ledelse, henter hende på Bornholm i weekenden. Vejret har drillet en del på det sidste, men nu er der det vejrvindue der skal til for, at gennemføre den sejlads der normalt tager ca. 30 timer. Sputnik kan følges på AIS:

Marinetraffic

og på radioamatørenes APRS på:

APRS Radioamatør

Det der mangler på Nexø II er monteringen af det nye radiosystem, samt anden elektronik i avionics sektionen. Den nye videosender leverer udover radiobølger også en del varme, der via en special konstrueret indbygningsboks gør det muligt at afsætte denne varme i faldskærmstøndens fire millimeter tykke aluminiumsoverflade. Denne boks er sendt til CNC fræsning ude i byen, men designet kan ses fra det første layout med de aktuelle print, samt den endelige arbejdstegning.

Illustration: Claus Mejling
Illustration: Rune Henssel

Sidst men ikke mindst er næsekeglen ved at blive støbt i kulfiber i den glasfiberform Rune har fremstillet til formålet.

Illustration: Claus Mejling

På den logistiske front er arbejdet med at fremstille Flightplan, PAD plan, personelplan og andre planlægningsopgaver i fuld gang blandt Flight, PAD og andre centrale logistik personer.

På videofronten er der en lille video færdig fra vores Cold Soak test forrige søndag. Vi prøver også at få en Current Affairs færdig hver uge og om alt går vel, skal vi omhandle emner som langdistance WiFi test, Launch Control Boxen, Blå RIB samt andre emner, der endnu kun er løse planer om. Nexø II Cold Soak testen kan ses på:

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Niels, nu er vi nødt til at tjekke deltagere ombord på Sputnik under havnetesten for ambolte, ellers tør jeg ikke være ombord. :-O

VH Mejling

  • 5
  • 0