phloggen

Serverside web-caches, ja tak!

Min yngre kollega har netop postet et indlæg i sin blog som inden længe sender vores web-masters morgenkrydder direkte i den gale hals.

Til trods for at jeg har dedikeret mit liv til at modbevise dem påståede "ældre-klogere" korrelation, så må jeg indrømme at hans indlæg er et usædvanligt godt data punkt imod min hypotese.

Ingeniørens website bruger som de fleste store sites med dynamisk indhold en server-side cache for give brugerne en god performance.

En server-side cache virker ved at en maskine foran den egentlige web-server henter siderne fra webservere og svarer brugernes henvendelser i et foruddefineret tidsrum med denne kopi.

På den måde kan man f.eks konfigurere at en historie på www.ing.dk er "gyldig" i 15 minutter og i hele den tid vil den "rigtige" webserver så ikke have brug for at generere sidens indhold fordi server-side cachen svarer for den.

Prisen er, naturligvis, at man ikke er garanteret at få helt up-to-date indhold, men det er en afvejning som indholdsleverandøren har foretaget.

Når min yngre kollega nu har afsløret den lille in-house hemmelighed om hvordan man siger til vores server-side cache "ikke for mig", så har han netop øget belastningen på vores backend-server og jo flere der følger hans dårlige råd, jo værre bliver det.

Mit gæt er at tricket holder op med at virke inden længe hvis det viser sig at være et problem.

En anden side af sagen er så at hvis han tror at man bare på magisk vis kan skrive en magisk streng i alle URL'er og slippe uden om serverside caches, så er der noget han slet ikke har fattet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Hej Poul-Henning (og læsere)

 Uden at have læst dit indlæg til slut (jeg så bare lige overskriften) vil jeg gerne skynde mig at sige, hvad Zidane skulle have sagt for lang tid siden: undskyld. Jeg er blevet gjort opmærksom på det, det var ganske enkelt en fodfejl fra min side, og blogindlægget er taget af nu (derfor virker Poul-Hennings link ikke), så vi kan sikre Ing.dk's videre beståen.

  • 0
  • 0

Helt OK Lars, der er jo tydeligvis en tendens til at vi bliver klogere allesammen :-)   God sommer   phk 

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten