Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.
true cousins

Seneste video: Så er der alligevel lidt lyd på...

...og det er lyden af dækkene mod underlaget, kæderne, el-motorerne og vindmodstanden.

Det lyder lidt i retning af et jagerfly - så det er vel ikke så skidt endda? Døm selv (kan høres under det første løb) - lyder det fedt, for lidt eller hvad synes du?

Grunden til ovenstående kommentar er, at mange drag racing fans (og mange af dem er meget traditionelle/konservative), er ærgerlige over at vores ellers så hurtige el-køretøjer larmer for lidt. For mange er høj lyd forbundet med meget effekt og hurtig acceleration. Det har vi og Elon Musk ellers gjort til skamme for længe siden. Det er dog svært at ændre på med mere end 70 års larmende drag racing...

Og vi har også de fysiske forhold lidt i mod os.

For det første starter vi løbene med 0 o/min på el-motorerne og siden bygges lyden op fra ingenting til mere og mere nede af banen. Og når vi passerer målstregen er lyden maksimal, da vind-, transmissions- og alt-andet-modstand naturligvis er højest på dette tidspunkt.

Problemet er samtidig, at de fleste tilskuere sidder ved startlinjen og har derfor svært ved at opfange lyden nede ved målstregen, som jo er 201 eller 402 m fra startlinien.

Men hvis banearrangører nu placerede mikrofoner hele vejen ned af banen, ville publikum få i hvert noget af det som de efterspørger - mere STØJ!

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins fortæller sammen med sin fætter Glenn E. Nielsen om arbejdet med at udvikle og bygge deres lynhurtige el-motorcykler og -biler.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg tænker, det er lidt ligesom dinosaurne, stort brøl og bulder og brag. Mens det mere elegante vinder frem pga sin langt højere effektivitet. I stedet burde vi fokusere på det, man kan opleve nu, som var skjult under brølet: lyden af dækkene mod asfalten og luften, der brydes. Lyden af hvordan køretøjet møder omgivelserne... Meget mere spændende, synes jeg.

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten