seiersen science

Seiersen Science siger farvel og tak

Omkring 350 indlæg fordelt over 7,5 år. Det var min blogproduktion her på Ingeniøren.

Før jul fik jeg desværre at vide, at Mediehuset ikke ønskede at forlænge den aftale, vi havde, og derfor har jeg besluttet mig for at "vende hjem" til min egen ScienceBlog.dk, som Rolf Clausen hentede mig ind fra tilbage i 2006.

Det har være en virkelig spændende periode med mange gode blogoplevelser. Ingeniørens læsere er på et højt fagligt niveau, og man er ikke bange for at kommentere på og bidrage til de historier, der skrives om.

Derfor vil jeg gerne sige tusind tak til alle dem, der har fulgt med gennem tiden!

Jeg siger altså farvel til Ingeniøren - men jeg fortsætter mine blogskriverier på en anden platform sammen med en masse nye medbloggere. For naturvidenskabens verden er stadig lige så spændende i dag som i 2006.

Tak for denne gang.

sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Dagens tegning bekræfter forestillingen om at man skal være splittergal for at være blogger på Ingeniøren.

Så Klaus kan jo evt. tage det som et udtryk for at han er for normal :-)

Noget andet er at det er ærgerligt for os læsere at redaktionen ikke melder den slags ud åbent og fortæller hvilke der stopper! Jeg så lige at Byggebloggen og Overingeniør Petersen er helt forsvundet fra listen, men hvor mange af de der står på listen er også stoppet? Man kan jo heller ikke undgå at bemærke at et par af bloggerne står for det meste af aktiviteten, mens resten lever temmelig tilbagetrukket. Hvilket jo leder til spørgsmålet om nogen modtager honorar eller anden form for godtgørelse for det de skriver?

Faktisk tyder noget på at hvis man ser bort fra skænderierne om klima og atomkraft, landbrug og giftig kemi samt et par andre undtagelser så er Ingeniøren faktisk et meget smalt medie hvor debatlysten på de lidt mere specifikke tekniske emner er yderst behersket!

 • 8
 • 0

Nu skrev du noget, jeg også har tænkt over- de "forsvundne bloggere", men jeg ville ikke hive emnet op i denne tråd, da det ikke virkede relevant. Nu er katten så ude af sækken, så:

Men ja: Jeg oplever at Ing.dk er blevet mindre faglig, mere poppet- og har tabt de fagligt godt fundere læsere og bloggere. Det er ærgerligt fordi, halvstuderede røvere (som ego) ikke længere bliver udfordret til at lære noget af det tungere stof, og det bliver lidt for nemt bare at mene og tro- fremfor at vide. Jeg synes, det er vigtigt at lære nyt- og ikke mindst at blive udfordret på de ting, man tror, man ved. Verden går hele tiden videre- og viden bliver hurtigt forældet. Der skete altså noget, da fagjournalisterne forsvandt!

Mvh Tine- der savner "Huggeblokken"- og fagligheden.

 • 5
 • 0

Helt enig Tine ! Du har selv leveret meget godt stof til eftertanke, og en god griner ind imellem, netop i spændingsfeltet imellem den seriøse videnskab, og så ganske almindelige dagligdags problemer, hvor det skal omsættes til virkelighed. Det er du simpelthen genial til. Du skrev engang for nogle år siden et indlæg om kvababbelserne ved at sætte et nyt håndtag på en dør. Jeg har glemt hvad emnet egentlig handlede om, men dit indlæg var særdeles relevant, selvom du selv gav udtryk for at være i tvivl.

Dette spændingsfelt er ved at blive indsnævret/udvandet ved, at reelt vidende bloggere forsvinder og de populistiske provokatører får overhånd, og det er netop drønærgerligt.

Sidste indlæg på ingternt er mere end et år gammelt. Måske vi skulle give mere udtryk for vores frustration dér ? Nyt fra redaktionen ser vi jo ikke meget til !?!

 • 5
 • 0

Nyt fra redaktionen ser vi jo ikke meget til !?!

Nej og hurra for det. De blogs der virker er dem vi læsere gider at interessere os for. Og der er da en del. PHK kan altid slå i bolledejen og få "the usual suspects" op af sofaen, raketdrengene er selvkørende (-flyvende?), det siciliansk observatorium har et trofast publikum, det samme har motorbloggen og el-racer drengene. A-kraft, vindmøller og dansk landbrug kræver heller ingen annoncekroner. Aau gutterne med deres cube sats kunne få en masse mere ud de hvis de bare skrev lidt mere. Læserne her er altså ikke bange for joule og g-krafter.

Det eneste der systematisk flopper er leder-bloggen, men den er godt nok også ringe.

 • 1
 • 2

Tak for de pæne bemærkninger, det var nu her kommentarene kom- og jeg ville bare lime et par badesandaler- og blev meget afsporet undervejs: http://ing.dk/blog/debatten-starter-klokke...

Modat propangandisternerne mener jeg, at selvironi er en god egenskab at besidde!

Tak for linket Tine. Herlig genlæsning som jeg helt reelt synes du burde komme bredere ud med. Jeg mener din form for beskrivelse af dagligdags problemer, som reelt er skabt af ingeniører. Det er sgu en feed back som alle burde kunne forstå ;-)

"ægte udvikling er afvikling af indvikling", men det er det modsatte vi oplever synes jeg. I mit gamle hus på Drejø består lukkemekanismen af en firkantet "dims" i hullet, hvor grebene passer udenpå. De har så et hul, hvorigennem man kan bore et nyt, hvis det forhåndenværende ikke passer, og evt. i mangel af en split kan man bruge et søm. Så virker det. Badesandaler har jeg ikke forstand på, men rågesovs klistrer ret godt og WD40 kan stensikkert opløse det igen ;-)

@Michael Ønsker du virkelig samme taktik som Ekstra Bladet "Det de fleste gider interessere sig for..." ? Hvad med os der ikke er "de fleste" ? PHK har skrevet meget godt og provokeret fint, men jeg synes helt ærligt, at han er gået lidt i selvsving på samme måde som Bonderøven i selvforherligelse, når han fremstiller gammelkendt viden som nyskabelser. (Her mangler der selvironi @Tine) Raketdrengene har åbenbart lidt af samme problem på det sidste.

Kunne jeg bestemme, så skulle Tine have en blog på ing.dk til at stille "dumme" problematikker op. Det ville provokere både moderne ingeniører, og få de gamle op af stolen.

Uanset hvilke ingeniørbedrifter der bliver begået, så skal de jo til syvende og sidst fungere i et almindeligt hverdagsliv. Science er kedeligt hvis vi ikke kan forholde os til det. Det kan "de fleste" måske ikke, så der er ingen penge i det.

"Hvis de fleste er de bedste, sikke goe vi ku blive, hvis vi bare var mange nok" Hausgårds udlægning af demokratiet. Ing.dk force burde efter min mening være, at skabe talerøret for dem som ikke nødvendigvis tilhører de fleste, men som alligevel har noget på hjerte. Ikke mindst dem som står med et ben i hver lejr, som Tine og undertegnede.

Ærgerligt du smutter Klaus, nu blev dette medie endnu mindre læseværdigt.

M.v.h. Lars

 • 2
 • 2

Iih altså- nu blev jeg glad! Du gjorde lige en dum dag god! Tak for det!

Men jeg duer desværre ikke til blogs, det at skrive for at skulle skrive, og især skrive spontant og mosomt- det kan jeg ikke. Men jeg repostede det om badesandalerne på et par andre fora, og selvom de ikke har mange brugere, så kom det da lidt bredere ud. ;-) Jeg har selv en blog, men der står ikke ret meget fordi, jeg skal have noget på hjertet før, det bliver sjovt eller rørende. Det kommer ikke af sig selv, selvom jeg kan skrive om alt. (Jeg ville engang gerne være forfatter, men i dag synes jeg, der er for mange ligegyldige bøger, og selvom jeg tit tænker: Den kunne jeg skrive bedre selv! Så vil det være et plagiat.)

Nå nok om mine forfatterkvabbalelser. Jeg blev glad af at læse, det du skrev, ligesom jeg altid har nydt at læse, det du skriver: Folk, der brænder (hov utilsigtet ordspil) for noget- er tit interessante at læse. Bare ikke når de lyder som agit-propudvalget for et parti. Eller en tænketank. Mig forekommer de der tænketanke altid som en halvfyldt rungende olietank- ikke så meget substans og en masse luft.

(Stiger af min kæphest).

Med glade hilsener Tine- :-)))

 • 2
 • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten