true cousins

Se Silver Bullitt speed wobble med 200 km/h

Den 1. juli var vi et smut på Malmø Banen med Silver Bullitt, da TC-X endnu ikke var klar efter uheldet på DHB. Vi havde til dagen monteret forstærkninger på siden af de to trekanter, der holder baghjulet. Desuden havde vi også fået fat i et langt stivere radial bagdæk. Alt sammen for at prøve at se, om vi kunne få styr på vores efterhånden evindelige problem med slinger fra baghjulet.

Illustration: Privatfoto

Alu-profiler til afstivning af baghjuls-trekanter (= "bagsvinger").

Og faktisk viste det sig hurtigt, at Silver Bulllitt kunne køre lige ud næsten hele vejen, men med omkring 200 km/h opstod en ubehageli speed wobble (hvor styret af sig selv slår ud fra side til side). Det er bl.a. derfor man har en styrdæmper - og det har vi selvfølgelig ogaå, den var indstillet ret stramt til 75%, hvor 100% er styret næsten låst.

Videoen nedenfor viser tydeligt - takket være Dan the Man (photophobia.dk) - denne speed wobble lige før målstregen. Vi har efterfølgende talt med Basement Performance (alias Speedy) og fået råd til hvad der skal ændres, bl.a. må vi erkende at styrdæmperens fæste ikke var stærkt nok til de kræfter der opstår ved høj hastighed samt at vi har brug for forstærkninger omkring trekanterne ved baghjulet ("bagsvingeren") a la de omtalte, midlertidige alu-profiler der også ses på videoen. I øvrigt er det min datter, Tashia på 12 år, der har filmet fra tribunen - uden nogen sinde at have prøvet det før, ikke dårligt...

Silver Bullitt kørte denne aften den hurtigste udgangshastighed nogen sinde med 208 km/h. Dermed fik vi en lille ekstra gevinst ift. at have kørt hurtigere end 125 mph på 1/8-mile, og jeg er dermed kommet med i The Roger Hedlund 125 mph club: http://www.nedra.com/125mph_club_8th.html#silverbullit

Til slut i videoen et kort klip med vores nye FLIR termo kamera, der er rigtig godt til at f.eks. at opdage hvis noget er blevet for varmt.

Hans-Henrik Thomsen, True Cousins fortæller sammen med sin fætter Glenn E. Nielsen om arbejdet med at udvikle og bygge deres lynhurtige el-motorcykler og -biler.
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten