phloggen

Se Bill! Vi Vinker!

Nu træder Bill Gates endelig tilbage fra den daglige ledelse af Microsoft og vil istedet koncentrere sig om konens velgørenhedsprojekt.

Han beholder dog jobbet som bestyrelsesformand og han tager sig to år til langsomt at vikle sig ud af jobbet som chefarkitekt så det skal nok blive et katastrofalt generationsskifte, magtkampene begyndte sandsynligvis allerede i den forløbne uge da rygterne begynte at brede sig.

Pudsigt at han besluttede sig til at gøre det stik modsatte af hvad Wall Street ønskede, de ville af med Steve Balmer og have Bill Gates mere involveret, nu får de Steve Balmer for fuld skrue og Bill Gates som "statsmand" ude på sidelinien.

Hvis jeg skruer det historiske langsyn på, så har Bill Gates gjort for computere hvad Henry Ford gjorde for transport: Skaleret det til et globalt problem.

Med volumen burde der komme et ansvar, men hverken bil-industrien som har travlt med at myrde Al Gore og forherlige CO2 (igen) eller Microsoft som "snart" sender et operativsystem med 50 millioner forhastede kildetekstlinier på banen har nogensinde lidt af skrupler der ikke kunne dæmpes med øget profit.

Henry Ford blev hurtigt en ikon for industrien, men nu da han er kommet lidt på afstand begynder hans brutalitet og snæversyn at give anløbne pletter på hans ikon.

Det samme vil ske for Bill Gates, men først skal vi nu igennem en hel måneds hjerneløs lovprisning i alle nyhedsmedier i hele verden (nye spytslikkere kan begynde her). Det vil tage lang tid før Bill Gates bliver tør på ryggen igen.

phk

PS: Læs ComputerWorlds leder fra idag, helst inden de kommer til sig selv og fjerner dette helt unikke tilfælde af klarsyn og mandsmod.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten